Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


smartROLL: Spelletjes spelen op je tablet met Bluetooth dobbelstenen

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2013, 13:39 CategorieAccessoires

Niet alleen het spelen van single-player games is een populaire activiteit op tablets. Steeds meer ontwikkelaars richten zich namelijk op gezelschapsspellen die door meerdere personen te spelen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Monopoly of Ganzenbord. Echter ontbreekt er vaak één belangrijk en traditioneel onderdeel bij deze spellen; de fysieke dobbelstenen. Het Amerikaanse bedrijf Scosche wil hier verandering in brengen.

Scosche heeft deze week bekendgemaakt een set draadloze smartROLL dobbelstenen ontwikkeld te hebben die middels Bluetooth met je tablet verbonden kunnen worden. Je kunt maximaal tien setjes dobbelstenen met een tablet koppelen en middels ingebouwde bewegingssensoren wordt het getal dat gedobbeld wordt vertaald in een digitaal signaal voor de tablet.

Volgens de fabrikant hebben de dobbelstenen een batterijduur van een jaar en kunnen ze door simpelweg dobbelen geactiveerd worden. Ook zijn de steentjes exact uitgebalanceerd zodat de uitkomst van een gooi daadwerkelijk willekeurig is. Momenteel zouden de steentjes alleen nog werken met Apple’s iPad maar aan compatibiliteit met Android tablets wordt gewerkt.

Wanneer de smartROLL dobbelstenen verschijnen is echter nog niet bekend. Scosche geeft op de website aan momenteel te zoeken naar ontwikkelaars die het product willen integreren in games, waaronder gezelschapsspellen.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.