Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert 6.4-inch Xperia Z Ultra phablet

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2013, 10:42 CategorieAndroid

We hebben er al een aantal geruchten over voorbij zien komen maar vandaag heeft Sony de Xperia Z Ultra officieel gelanceerd. Dit toestel is met zijn formaat van maar liefst 6.4-inch een kruising tussen een smartphone en een tablet, ook wel phablet genoemd.

Sony Xperia Z Ultra

De Sony Xperia Z Ultra beschikt over een 6.4-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en Sony’s Triluminos displaytechnologie, wordt aangedreven door een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz en is uitgerust met 2GB aan werkgeheugen. Het interne opslaggeheugen van het toestel bedraagt 16GB maar dit kan door de gebruiker uitgebreid worden middels een microSD-kaart.

Sony-Xperia-Z-Ultra-3

Net als een aantal andere Xperia-apparaten van Sony is de Xperia Z Ultra waterdicht en stofbestendig. Ook heeft Sony de energiebesparende ‘Stamina modus’ die we kennen van de Xperia Tablet Z in het toestel verwerkt. Dit moet ervoor zorgen dat de 3.000mAh batterij wat langer meegaat door te bepaalde diensten en apps uit te schakelen wanneer de phablet voor langere tijd niet gebruikt wordt.

Wat betreft de overige specificaties is de Xperia Z Ultra voorzien van een micro-usb-poort, een 8.0 megapixel camera op de achterzijde, NFC, GPS, 3G/4G en Android 4.2 Jelly Bean software. Ook is er ondersteuning voor handschriftherkenning en wordt elke stylus met een geleidende punt herkend, waaronder dus ook een potlood. Het toestel weegt maar 212 gram en is 6.5 millimeter dik.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z Ultra moet in het derde kwartaal op de markt verschijnen in een zwarte, witte en paarse variant. De adviesprijs bedraagt 719 euro, aldus een contactpersoon bij Sony Benelux en het persbericht. Voor dit bedrag is het toestel ook reeds te bestellen bij de Nederlandse webwinkel Belsimpel.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. delacosa
    25 juni, 2013 om 11:28

    He he eindelijk dit gaat hem worden mijn Galaxy 7.7 killer eindelijk een super highend bijna tablet. Mooi hoe ze dat hebben opgelost met de bluetooth headset

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.