Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert VAIO Duo 13 slidertablet met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 9:22 CategorieHardware

Begin vorige maand doken er foto’s en een video op van een mogelijke 13.3-inch slidertablet van Sony en vandaag heeft de Japanse fabrikant het apparaat officieel gepresenteerd. De nieuwe slidertablet gaat onder de naam Sony VAIO Duo 13 en is de grote broer van de vorig jaar gelanceerde VAIO Duo 11.

Sony VAIO Duo 13

Het formaat is echter niet het enige verschil tussen de VAIO Duo 11 en VAIO Duo 13. Sony heeft naar eigen zeggen de slidertablet op veel punten verbeterd en geluisterd naar de kritiek op de 11.6-inch versie. Zo werd de kleinere versie door velen omschreven als te krap en daarom heeft men nu gekozen voor een 13.3-inch display waardoor er meer ruimte is voor het toetsenbord en er in tegenstelling tot de 11.6-inch versie ook ruimte is voor een (smal) trackpad.

Sony-VAIO-Duo-13-1

Qua design valt ook op dat het toetsenbord verder in de behuizing verzonken ligt en dat het apparaat in zijn totaliteit zelfs wat dunner is geworden dan zijn voorganger. Ook is het gewicht maar met een aantal gram toegenomen ten opzichte van de 11.6-inch versie. Deze versie had geen ruimte voor activie digitizer stylus maar het 13.3-inch model biedt nu een magnetische houder waarin de pen tijdens het werk geplaatst kan worden. Voor deze stylus levert Sony ook een aantal apps mee, zoals Art Rage Studio en VAIO Movie Creator. Het slidermechanisme waarmee het display over het keyboard geschoven kan worden is nog steeds van de partij maar wel in verbeterde vorm waardoor het apparaat steviger en robuuster moet zijn.

Sony-VAIO-Duo-13-2

Sony heeft de VAIO Duo 13 uitgerust met een 13.3-inch Triluminos LCD display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Het Triluminos paneel moet zorgen voor een natuurlijke kleurweergave, een hoog contrast en een hoge helderheid. Verder is de slidertablet voorzien van een vierde generatie Intel Core i5 of i7 Haswell processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen, 128GB of 256GB aan SSD opslaggeheugen, een 8 megapixel camera met Exmor RS for PC sensor op de achterzijde, NFC, Bluetooth, GPS, een USB 3.0-poort, een HDMI-poort, een 6,320mAh batterij, ClearAudio+ voor een optimale audioweergave en natuurlijk Windows 8 software. Ook is er de mogelijkheid om een configuratie met 3G of 4G aan te schaffen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony VAIO Duo 13 moet deze maand nog op de markt verschijnen en komt in verschillende configuraties. De prijzen liggen waarschijnlijk tussen de 1.499 en 1.999 euro, afhankelijk van het model.

  • Delen:
Sony VAIO Duo 13
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.