‘Sony presenteert Xperia ZU phablet met 6.4-inch display op 25 juni’

09 juni 2013 1 Minuut 6 Reacties
Sony-Xperia

Phablets, mobiele apparaten die net tussen een smartphone en een tablet inzitten, zijn momenteel helemaal hot en verschillende fabrikanten hebben de afgelopen maanden dan ook modellen aangekondigd. Sony heeft nog geen echte phablet in het assortiment maar daar zou op 25 juni verandering in kunnen komen.

Op die datum presenteert Sony volgens de website VR-Zone namelijk de Xperia ZU. De datum wordt genoemd in een uitnodiging voor een persevenement van de Japanse fabrikant.

Specificaties Xperia ZU

De Sony Xperia ZU zou volgens bronnen van Androidauthority beschikken over een display van maar liefst 6.4-inch, wat een stuk groter is dan andere phablets als bijvoorbeeld de Galaxy Note II. Ook is het display uitgerust met de MultiSensing technologie die het mogelijk maakt input van elk willekeurig object, waaronder een stylus, te kunnen accepteren en verwerken.

Verder zou de phablet uitgerust zijn met onder meer een resolutie van 1.290 bij 1.080 pixels, een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, een 8 megapixel camera op de achterzijde, een 2.2 megapixel camera op de voorzijde en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Het toestel zou 6.5 millimeter dik zijn en maar 212 gram wegen.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Xperia ZU op de markt verschijnt en wat er voor betaald moet worden is vooralsnog onbekend.

Bovenstaande afbeelding is een concept, niet de Xperia ZU.

Reacties (6)