Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sony presenteert Xperia ZU phablet met 6.4-inch display op 25 juni’

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2013, 16:49 CategorieAndroid

Phablets, mobiele apparaten die net tussen een smartphone en een tablet inzitten, zijn momenteel helemaal hot en verschillende fabrikanten hebben de afgelopen maanden dan ook modellen aangekondigd. Sony heeft nog geen echte phablet in het assortiment maar daar zou op 25 juni verandering in kunnen komen.

Op die datum presenteert Sony volgens de website VR-Zone namelijk de Xperia ZU. De datum wordt genoemd in een uitnodiging voor een persevenement van de Japanse fabrikant.

Specificaties Xperia ZU

De Sony Xperia ZU zou volgens bronnen van Androidauthority beschikken over een display van maar liefst 6.4-inch, wat een stuk groter is dan andere phablets als bijvoorbeeld de Galaxy Note II. Ook is het display uitgerust met de MultiSensing technologie die het mogelijk maakt input van elk willekeurig object, waaronder een stylus, te kunnen accepteren en verwerken.

Verder zou de phablet uitgerust zijn met onder meer een resolutie van 1.290 bij 1.080 pixels, een quadcore Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, een 8 megapixel camera op de achterzijde, een 2.2 megapixel camera op de voorzijde en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Het toestel zou 6.5 millimeter dik zijn en maar 212 gram wegen.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Xperia ZU op de markt verschijnt en wat er voor betaald moet worden is vooralsnog onbekend.

Bovenstaande afbeelding is een concept, niet de Xperia ZU.

 • Delen:

Reacties

 1. hielkeP
  09 juni, 2013 om 17:07

  beest!!! jammer van het grote scherm, maar voor de rest super phone!

 2. anl
  09 juni, 2013 om 17:11

  inderdaad…het scherm is NET IETS TE volgens mij…maar de rest is GEWELDIGE..qua specs…WAUWWW Ik vrees dat de prijs alleen ook TE HOOG zl zijn…maar TOP-toestel hoor…chapeau voor Sony…een echte verassing en knaller op de markt…misschien wel snelste phone van moment…Quad-core op 2,2Ghz…auchhh :-)

 3. anl
  09 juni, 2013 om 17:12

  Ziet er trouwens ook verrot goed uit zeg !!! MOOI DING

  • Martijn Chel
   09 juni, 2013 om 17:15

   Mijn fout :) Is namelijk niet de Xperia ZU in de afbeelding. Daar is nog geen afbeelding van.

 4. Delacosa
  09 juni, 2013 om 17:20

  NEE NEE NEE. Het scherm is perfect. Er bestaat geen 7 inch device met zo’n dikke specs. 6.4 is perfect het past lekker in je zak en je hebt echt een Phablet die een scherm is die groot genoeg is dat ie eigenlijk een tablet is,

  Brengen brengen sony. het geld ligt klaar

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.