Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Startmenu Windows 8.1 krijgt toch extra functies

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2013, 10:28 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft de afgelopen weken al een aantal previews en demonstraties gegeven van de grote Windows 8.1-update voor Windows 8 en Windows RT maar blijkbaar heeft de softwaregigant nog wat functies achter de hand gehouden. Vandaag zijn namelijk nieuwe functies van het startmenu verschenen in screenshots.

Eén van de vernieuwingen die Windows 8.1 met zich meebrengt is de terugkeer van de startknop. Het leek er echter tot vandaag op dat Microsoft een uitgeklede versie van de traditionele startknop zou introduceren met twee mogelijkheden. Zo kun je met deze knop terugkeren naar het beginscherm of naar een overzicht van alle applicaties. Toch lijkt het er nu op dat Microsoft een startmenu met meer functies introduceert.

Windows-8-1-start

.NET ontwikkelaar Robert McLaws heeft een aantal screenshots van Windows Server 2012 R2 Preview (build 9431) via Twitter verspreid waarin we een indruk krijgen van de mogelijkheden van het startmenu en de instellingen die hiervoor gewijzigd kunnen worden. Hieruit kunnen we halen dat je met een rechter muisklik op de startknop een groot aantal opties tevoorschijn kunt toveren, waaronder de mogelijkheid om je apparaat opnieuw op te starten of uit te schakelen, directe toegang tot het controlepaneel en toegang tot de zoekfunctie. Het simpelweg klikken op de startknop zou nog steeds de hierboven beschreven functionaliteit bevatten.

Daarnaast wordt uit de instellingen duidelijk dat de linkerbovenhoek en rechterbovenhoek, de zogenaamde ‘hot corners’ uitgeschakeld kunnen worden. Hiermee krijg je nu toegang tot respectievelijk actieve apps en systeeminstellingen. Ook is er een optie om de tablet, desktop of laptop direct in de desktopomgeving op te starten en zo de touch-interface over te slaan.

Deze week wordt de eerste publieke betaversie van Windows 8.1 officieel gelanceerd. De update is waarschijnlijk in oktober gratis te downloaden voor gebruikers van Windows 8 en Windows RT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.