Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Tabletmarkt blijft groeien, goedkope tablets steeds populairder’

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2013, 14:15 CategorieOnderzoek

We zijn inmiddels halverwege 2013 en dus is het tijd de balans op te maken en de verwachtingen voor de komende jaren uit te spreken. Onderzoeksbureau Gartner heeft deze week een aantal voorspellingen gepubliceerd met betrekking tot onder meer tablets, laptops en hybride apparaten.

Volgens Gartner blijft de tabletmarkt de komende jaren groeien, al hebben fabrikanten te maken met een langere levensduur van apparaten waardoor minder snel nieuwe modellen aangeschaft worden. Gartner verwacht dat er dit jaar ruim 200 miljoen tablets verscheept worden. in 2014 moet dit aantal stijgen naar ruim 275 miljoen stuks. Ten opzichte van 2012 betekent dit een stijging van bijna 68 procent in het aantal verscheepte tablets.

Gartner-onderzoek

Goedkopere tablets winnen terrein

De langere levensduur is niet de enige uitdaging voor fabrikanten. Steeds meer consumenten zouden namelijk voor een budgettablet of een goedkopere middenklasse tablet kiezen in plaats van de premium modellen. De verwachting is dan ook dat het aandeel goedkopere tablets de komende maanden en jaren flink zal stijgen.

Gartner verwacht ook dat de productgroep van zogenaamde ‘ultramobiles’, convertible en hybride laptops, de komende tijd zal groeien, met name door consumenten die willen upgraden van een Android tablet of iPad. Ook de komst van Windows 8.1 en Intel’s nieuwe Haswell-processors moet in de tweede helft van dit jaar zorgen voor een stijging in de verkopen van Ultrabooks en hybriden of convertibles.

Gartner-onderzoek-2

Android marktleider

Wanneer we kijken naar de besturingssystemen dan verwacht Gartner dat Android alsmaar groter wordt, met name op het gebied van smartphones. Windows 8 kent ook een groei maar in vergelijking met Android en iOS is deze minimaal. Wel blijft Windows 8 in 2014 Apple’s iOS/MacOS voor wat betreft het aantal verscheepte apparaten, aldus Gartner, maar wordt her verschil steeds kleiner.

Wel moet hierbij gezegd worden dat de verdeling binnen specifieke productgroepen een ander beeld schetst. Zo is het aantal iOS/MacOS apparaten kleiner dan Android maar wel gelijkmatig verspreid over smartphones, tablets en computers. Aan de andere kant is 90 procent van de verscheepte Android apparaten een smartphone en 85 procent van de verscheepte Windows 8 apparaten een PC.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.