Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Testversie iOS 7 nu ook beschikbaar voor de iPad en iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2013, 23:42 CategorieApple

Twee weken terug onthulde Apple het nieuwe iOS 7 besturingssysteem voor de iPod, iPhone en iPad en bracht meteen ook een testversie uit. Deze testversie beschikte echter alleen over ondersteuning voor de iPhone. Vandaag is daar verandering ingekomen want Apple heeft een tweede testversie uitgebracht met ondersteuning voor de iPad, een aantal vernieuwingen en bugfixes.

iOS 7 voor de iPad

Vorige week verschenen er al screenshots van iOS 7 op de iPad maar deze werden middels een zogenaamde emulator gemaakt. Met de nieuwe testversie kunnen nu ook ontwikkelaars (en anderen via een omweg) het nieuwe besturingssysteem op de iPad installeren en krijgen we een eerste indruk van hoe het besturingssysteem er daadwerkelijk op de iPad uitziet.

iOS-7-iPad-2

De versie bevat naast ondersteuning voor de iPad ook nieuwe functies als de in de eerste testversie afwezige Dictafoon-applicatie, een vernieuwde Herinneringen-applicatie met transparantie, en een compleet nieuwe mannenstem en een vernieuwde vrouwenstem voor de persoonlijke assistent Siri. Ook zijn er veel kleine wijzigingen doorgevoerd, waaronder wijzigingen in het design van de knoppen voor de muziekspeler en de achtergrond van de Kiosk-applicatie.

iOS-7-iPad-3

Verder zijn ook deze nieuwe elementen natuurlijk voorzien van het strakke en minimalistische design van iOS 7 en heeft Apple de lay-out aangepast aan het grotere scherm van de iPad en iPad mini. Meer screenshots van iOS 7 op de iPad vindt je bij de collega’s van 9to5Mac.

iOS 7 in de herfst beschikbaar

De uiteindelijke update voor bezitters van een iPad, iPod of iPhone wordt in de herfst van dit jaar uitgerold en kan gratis gedownload worden. Lees meer over welke nieuwe functies van iOS 7 wel en niet beschikbaar zijn voor jouw iPad.

 • Delen:

Reacties

 1. Nathan
  25 juni, 2013 om 9:55

  Ik ben hard bezig met downloaden en installeren.. Ik ben benieuwd!

  Iemand al ervaring?

  • Sam Rijver
   25 juni, 2013 om 10:27

   Ja ik heb hem ook erop staan. Zet hem alsjeblieft niet op een belangrijk iOS apparaat want stabiel kan je het nog niet echt noemen :)

   • Nathan
    25 juni, 2013 om 10:29

    ik heb em op de iPad mini gezet… eerste 10 minuten zijn niet heel vervelend moet ik zeggen. Bij de iPhone 4s had ik meer problemen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.