Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Excite Pure, Pro en Write: Tegra 4, hoge resolutie en stylus

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 8:59 CategorieAndroid

We hebben de afgelopen weken verschillende geruchten en documenten voorbij zien komen waarin werd gesproken over nieuwe tablets van Toshiba. Vandaag heeft de fabrikant tijdens Computex 2013 dan ook drie nieuwe tablets in de Excite serie gepresenteerd; de Excite Pure, Excite Pro en Excite Write.

Het idee achter de drie Excite modellen is dat je betaalt voor de specificaties en daarna voor de features. Is je budget krap en geeft je niks om high-end specificaties dan is de Excite Pure de beste keuze, maar wil je alles erop en eraan dan biedt de Write de meeste mogelijkheden. Alle drie de tablets beschikken echter wel over dezelfde aluminium en kunststof behuizing met een structuur op de achterzijde.

Toshiba Excite Pure

De Toshiba Excite Pure is het basismodel uit de serie en beschikt over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Ook is deze tablet nog uitgerust met de Tegra 3 quadcore processor van vorig jaar. Verder is de tablet voorzien van 16GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een camera aan de voorzijde en achterzijde, optioneel 3G, een werkgeheugen van 1GB, een microUSB-poort, een microHDMI-poort, en Android 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Dit model krijgt een prijskaartje van 299 euro.

Toshiba-Excite-Pure

Toshiba Excite Pro

Een flinke stap hoger vinder we de Toshiba Excite Pro. Deze tablet beschikt ook over een 10.1-inch display maar met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Daarnaast is de Tegra 3 processor vervangen voor een quadcore Tegra 4 variant, is de camera aan de achterzijde een 8 megapixel variant, wordt gebruikgemaakt van een nieuwe versie van Gorilla Glass en is het werkgeheugen verhoogd naar 2GB. Ook het interne opslaggeheugen en verdubbeld, van 16GB naar 32GB. Op de achterzijde bevinden zich daarbij luidsprekers die voorzien zijn van audiotechnologie van Harman Kardon en qua aansluitingen heb je de beschikking over microUSB en microHDMI. Voor deze tablet moet 429 euro betaald worden.

Toshiba-Excite-Pro

Toshiba Excite Write

Het topmodel in de serie is de Toshiba Excite Write. Deze tablet beschikt net als de andere modellen over een 10.1-inch scherm, is uitgerust met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en wordt aangestuurd door een quadcore Tegra 4 processor. Ook zijn er dezelfde aansluitingen als microUSB en microHDMI te vinden, en hetzelfde opslaggeheugen van 32GB, werkgeheugen van 2GB en een microSD kaartlezer. Het unieke van dit model is echter de active digitizer en de Wacom digitizer stylus die meegeleverd wordt. Hiermee moet eenvoudig geschreven of getekend kunnen worden. Toshiba geeft aan een aantal apps vor gebruik met de stylus vooraf te installeren. Ook is er een keyboard dock dat bij de tablet gekocht kan worden, maar dit dock past ook op de andere modellen. Dit model heeft een prijs van 599 euro.

Toshiba-Excite-Write

De nieuwe Excite Pure, Pro en Write tablets moeten vanaf begin juli in Nederland te koop zijn. De 3G-versies van de tablets worden vanaf augustus alleen via telecomaanbieders, waarschijnlijk dus alleen in combinatie met abonnement, verkocht. De prijzen van de accessoires als het keyboard dock zijn nog niet bekend.

  • Delen:
Toshiba Excite Pure
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.