Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Tweede generatie Surface RT draait op Snapdragon 800-chip’

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2013, 10:05 CategorieHardware

Het is de laatste tijd nogal stil wat betreft geruchten over nieuwe Surface tablets van Microsoft. Het laatste wat we vernomen hebben is dat de softwaregigant zou werken aan een kleine versie die in juli gepresenteerd moet worden. Vandaag publiceren verschillende media echter ook nieuwe informatie over de volgende generatie Surface RT.

Surface RT met Snapdrahon 800-chip

De huidige Surface RT tablet van Microsoft (review) beschikt over een quadcore Tegra 3-processor maar volgens bronnen van het Amerikaanse Bloomberg maakt Microsoft gebruik van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 800-processor voor de tweede generatie. Deze is gebaseerd op de 28nm technologie, beschikt over vier cores met een kloksnelheid van maximaal 2.3GHz, en een Adreno 330 GPU voor optimale grafische prestaties. Volgens Qualcomm biedt de processor 75 procent betere prestaties dan de S4 Pro.

De chip beschikt ook over ingebouwde ondersteuning voor 4G/LTE waardoor de tweede generatie Surface RT Microsoft’s eerste tablet met mobiel internet zou kunnen worden. Tijdens Computex 2013 liet Qualcomm zelf ook al weten dat er dit jaar meerdere Windows RT tablets met de nieuwste chip van het bedrijf geïntroduceerd worden. Toch zou Microsoft Nvidia nog niet helemaal aan de kant schuiven want volgens de website zouden “sommige versies” met een Tegra-processor uitgerust worden. Waarschijnlijk gaat het dan om de wifi-only versies van de Surface RT die draaien op een quadcore Tegra 4-processor.

Wat betreft het formaat en de overige specificaties van de tweede generatie Surface RT blijft het voorlopig nog gissen. Het zou kunnen, kijkend naar de geruchten, dat Microsoft een 8-inch Surface tablet op de markt brengt. Tijdens Computex maakte Microsoft al bekend dat er meerdere kleine tablets aankomen. Modellen die op Windows 8 draaien en een formaat van kleiner dan 10.1-inch hebben krijgen een gratis versie van Office 2013 meegeleverd.

Windows 8.1 RT

Wat betreft de software draait de tablet volgens de website op Windows RT 8.1. Op zich geen grote verrassing aangezien Microsoft al bekendgemaakt heeft deze grote update na de zomer uit te rollen. Deze update bevat diverse optimalisaties voor kleinere tablets en dit zou dus een goede gelegenheid voor Microsoft zijn om een kleinere Surface RT tablet te introduceren.

Microsoft houdt eind deze maand de Build-conferentie voor ontwikkelaars waar we in ieder geval meer van Windows 8.1 te zien krijgen. Of de softwaregigant hier ook niet Surface tablets toont is niet bekend.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.