Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Surface tablets breidt functionaliteit Touch en Type Cover uit

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2013, 10:16 CategorieSoftware

Microsoft heeft deze week een update voor de Surface tablets aangekondigd waarmee de functionaliteit van zowel de Touch als de Type cover utgebreid wordt. De update moet vanaf 11 juni beschikbaar zijn voor gebruikers.

Update Surface tablets

De Microsoft Surface Pro (review) en Surface RT (review) kunnen beiden uitgerust worden met een Touch Cover of een type Cover waarin een keyboard geïntegreerd zit. De bovenste rij toetsen op deze keyboards bevat verschillende icoontjes voor snelkoppelingen. Hiermee is onder meer de mediaspeler te bedienen en kun je de zoekfunctie oproepen. Met de nieuwe update krijgt de gebruiker meer mogelijkheden om zelf te bepalen waarvoor deze toetsen ingezet worden.

Wanneer je erg gehecht bent aan de F1 tot F12 functietoetsen dan is deze update interessant. In combinatie met de Fn-toets kunnen verschillende taken snel uitgevoerd worden. Op haar eigen blog geeft Microsoft de volgende voorbeelden;

– Fn+Caps: Locks F1-F12 into being function keys. Do it again and you get the charms, volume, Home, End, etc. if you are in the function lock mode, you can get the inverse options by pressing the Fn key, naturally.
– Fn+<spacebar>: Print Screen.
– Fn+<spacebar>+Alt: Print Screen for the in-focus App only.
– Fn+Del: Brightness Up
– Fn+Backspace: Brightness Down
– Fn+<left>: Home
– Fn+<right>: End
– Fn+<up>: Page Up
– Fn+<down>: Page Down

Gratis Touch of Type Cover

Mocht je overigens binnenkort voor een Surface tablet willen gaan dan is nu het moment. Microsoft geeft namelijk bij de Surface RT een gratis Touch of Type Cover. Hiervoor betaal je normaal gesproken 120 of 130 euro.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows 8 Pro)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.