Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: Sony VAIO Duo 11 vs Sony VAIO Duo 13

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2013, 19:17 CategorieHardware

Begin deze maand introduceerde Sony de opvolger, of eigenlijk grotere broer, van de VAIO Duo 11 slidertablet. Het nieuwe model heeft een 13.3-inch display gekregen en draagt daarom de naam VAIO Duo 13. Het nieuwe model is op verschillende punten verbeterd, zoals getoond in onderstaande video.

Sony VAIO Duo 13 vs VAIO Duo 11

De Sony VAIO Duo 13 heeft niet alleen een groter display dan zijn 11.6-inch voorganger, ook het design is op verschillende punten aangepast en Sony heeft gekozen voor een krachtigere hardwareconfiguratie. Zo beschikt het 13.3-inch model over een geavanceerder slidermechanisme dat netter weggewerkt is, een smallere en licht schuin aflopende behuizing waar het toetsenbord dieper in ligt, een clip voor het opbergen van de meegeleverde stylus en een ruimer keyboard met trackpad. De behuizing van de VAIO Duo 13 is echter marginaal dikker en zwaarder dan zijn kleinere broer.

Onder de motorkap is de Intel Ivy Bridge-processor vervangen voor een vierde generatie Haswell-processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen, 128GB of 256GB aan SSD opslaggeheugen, twee camera’s en aansluitingen die allemaal aan de achterzijde bevinden. Wel beschikt de VAIO Duo 13 nog steeds over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels maar wordt gebruik gemaakt van een Triluminos paneel voor een hoger contrast en natuurlijkere kleuren.

De website UltrabookReview heeft de VAIO Duo 11 e VAIO Duo 13 in onderstaande video kort met elkaar vergeleken.

Beschikbaarheid

De Sony VAIO Duo 13 moet eind deze maand in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 1.500 euro, 200 euro duurder dan het huidige model. Ook komt er een speciale ‘Red Edition’ in beperkte oplage naar Nederland.

  • Delen:
Sony VAIO Duo 13
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.