Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Verlaging prijs licentie moet Windows RT van de ondergang redden’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2013, 15:37 CategorieBesturingssystemen

Hoewel Microsoft al diverse malen aangegeven heeft nog vol achter Windows RT, de voor tablets met een ARM-processor geoptimaliseerde versie van Windows 8, te staan zijn er nog maar weinig tablets met deze versie van Windows gelanceerd. Microsoft zou daarom volgens nieuwe geruchten de prijs van een Windows RT-licentie verlaagd hebben.

Verlaging prijs Windows RT

Het doorgaans goed ingelichte Bloomberg meldt vandaag dat Microsoft de prijs van een Windows RT licentie, welke door fabrikanten van apparaten aangeschaft wordt, verlaagd heeft. Wat de prijs was en wat het door de verlaging nu is wordt uit het verhaal niet duidelijk. Microsoft zou hiermee de interesse van fabrikanten weer willen aanwakkeren om ervoor te zorgen dat er uiteindelijk weer een aantal Windows RT tablets op de markt verschijnen.

Microsoft zou zich met name focussen op tablets met een kleiner formaat die de komende maanden geïntroduceerd moeten worden. Eén van de eerste kleine tablets met Microsoft’s besturingssysteem is de vandaag officieel gelanceerde Iconia W3. Echter draait dit model op Windows 8 en niet op Windows RT. Dell is een van de fabrikanten die reeds heeft laten weten te werken aan nieuwe Windows RT tablets en onder andere ASUS heeft laten weten kleinere tablets met Windows (8 of RT) in ontwikkeling te hebben. Daarnaast zou volgens recente geruchten HTC werken aan een 7-inch Windows RT tablet.

Dell geeft tegenover Bloomberg aan dat consumenten die een Windows RT tablet gebruiken erg tevreden zijn maar er zijn volgens de fabrikant echter te weinig consumenten die weten wat het besturingssysteem precies is en hoe het gebruikt moet worden. Aan de andere kant zien analisten de komst van nieuwe energiezuinige chips van Intel als mogelijk probleem voor Windows RT. Deze processors, de Clover Trail+ varianten, bieden namelijk dezelfde voordelen als de ARM-processors van Nvidia en Qualcomm.

Aanbod Windows RT tablets

Op dit moment is het aanbod van Windows RT tablets erg minimaal. Zo hebben we de  10.1-inch Dell XPS 10, een tablet waar wij in ieder geval erg enthousiast over waren, de Microsoft Surface RT en de Lenovo IdeaPad Yoga 11. Ook ASUS heeft een RT-tablet in het assortiment in de vorm van de Vivo Tab RT en heeft Samsung eind vorig jaar de 10.1-inch ATIV Tab gelanceerd.

Microsoft houdt later deze maand de Build-conferentie waar meer details over de plannen met Windows RT bekendgemaakt worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.