Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Volg het nieuws vanaf Apple’s WWDC 2013 live

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2013, 16:12 CategorieApple

Vanavond om 19:00 Nederlandse tijd begint de keynote van Apple’s developers congres, WWDC 2013. Dit is de plek waar Tim Cook en zijn team de aanwezige pers en developers toespreken en laten weten wat er voor de komende tijd voor Apple op stapel staat. Ik heb al eerder een stukje geschreven over een paar van de verwachtingen maar voor de echte (of ongeduldige) fans vind je hier een overzicht van de beste plekken om het verslag van dit evenement live te volgen.

Apple WWDC 2013 Live-streams

Apple

Apple biedt bezitters van een Apple TV vandaag de mogelijkheid om WWDC 2013 live te volgen. Op het beginscherm van je Apple TV vind je ‘Apple Events’ kanaal waar je vanaf 19.00 het evenement live kunt volgen. Voor gebruikers zonder Apple TV maar met een Mac is er de mogelijkheid het evenement live te volgen in de Safari-browser via deze pagina.

Live.twit.tv

Ook het Twit netwerk heeft tijdens de keynote altijd een uitzending waar het team met o.a. Leo Laporte, Sarah Lane en Tom Merrit het nieuws bespreken. Natuurlijk met een paar speciale gasten en ook Twit is altijd op zoek naar een stream vanuit de zaal om direct door te zetten aan de kijkers. Hieronder kun je de verslaggeving van Twit volgen.

Onemorething

Onemorething is een van de grootste Apple sites in Nederland en de heren van de website hebben als jaren live uitzendingen tijdens dit soort evenementen. Soms krijgen ze het zelfs voor elkaar een onofficiële stream te vinden en direct door te pompen in de website. Anders moet je het doen met een leuk presentatie-team en gasten die gezellig keuvelen over het nieuws dat ze krijgen van iemand die namens OMT in de zaal aanwezig zal zijn. Je kunt hun verslaggeving hier volgen.

Apple WWDC 2013 Live-blogs

Iphoneclub

Iphoneclub zal vanaf 19:00 een live-blog bijhouden met het nieuws van WWDC. Als een van de meest bekende en grootste websites van Nederland zijn ze goed berekent op enorm veel verkeer en hebben ze een goede reputatie als het gaat om live-blogging. Als lezende Nederlander ben je hier waarschijnlijk het best op je plaats.

iPhoned

Ook de collega’s van het Nederlandse iPhoned.nl hebben een live-blog klaargezet voor de gelegenheid en brengen je dus live het laatste nieuws vanuit de Verenigde Staten.

The Verge

Direct vanuit de zaal zal o.a. The Verge hun live-blog bijhouden. Vaak gaat dit in combinatie met veel foto’s van alle slides en gepaard van grappig commentaar. Waarschijnlijk is dit de plek waar het snelst en eerst het nieuws te lezen valt, want The Verge heeft veel ervaring en een enorm team om dit soort zaken in goede banen te leiden.

Engadget

Tot nu toe was gdgt.com mijn favoriete plek om een live-blog te lezen. Nu gdgt.com verkocht is en onderdeel van Engadget is geworden lijkt het niet onwaarschijnlijk dat het team nu samen voor een prachtig mooi live-blog gaan zorgen.

En 1001 andere mogelijkheden

Het zou natuurlijk een beetje overdreven zijn om alle live-blogs hier op te gaan zitten sommen, met de bovengenoemde sites moet je een heel eind komen. Voor de mensen die toch graag meer links willen heb ik nog wel een aanrader, Bas van der Ploeg heeft op zijn site namelijk een mooi WWDC overzicht staan.

Tablets Magazine

Wij doen niet aan live-reporting maar zullen natuurlijk ook met veel interesse het nieuws volgen. Na afloop van de keynote zullen we ons best doen via een paar artikelen het belangrijkste nieuws te plaatsen. Voor de niet live kijkers zal er dus maandagavond en dinsdagmorgen vast een hoop te lezen zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. J lima
    21 augustus, 2017 om 15:01

    Ik heb een Samsung tg5110 van 3 jaar oud maar is te traag of reageert niet zoals Chrome e.z
    Wat moet ik het doen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.