Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8.1 brengt ondersteuning voor hoge resolutie displays

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2013, 19:13 CategorieBesturingssystemen

In de vele reviews die we de afgelopen maanden gemaakt hebben van Windows 8 tablets was er vaak één minpunt dat telkens terugkwam; de te kleine weergave van met name de desktopinterface op hoge resolutie displays. Met Windows 8.1 komt hier verandering in.

Microsoft heeft vandaag Windows 8.1 officieel gepresenteerd en één van de vernieuwingen is verbeterde ondersteuning voor hoge resolutie displays. Dit houdt in dat elementen, zowel vormgeving als apps, beter en leesbaarder weergegeven moeten worden op tablets en andere apparaten met een hoge resolutie display. De desktopmodus wordt binnen Windows 8.1 tot 200 procent opgeschaald waardoor teksten beter te lezen zijn en knoppen eenvoudiger met een touchscreen te bedienen zijn. Ook het on-screen toetsenbord wordt binnen Windows 8.1 aangepast aan de hogere resolutie van schermen. Fabrikanten kunnen echter zelf bepalen hoe groot dit toetsenbord weergegeven moet worden voor een comfortabele bediening.

Microsoft gebruik hiervoor dezelfde strategie als Apple gebruikt voor onder meer de Retina MacBook en iPad. Windows 8.1 schaalt op hoge resolutie displays naar maximaal 200 procent, waar momenteel maximaal 150 procent mogelijk is. Dit geldt voor zowel het startscherm als voor de desktopinterface. De standaard applicaties binnen Windows 8.1 worden de komende weken geoptimaliseerd voor een correcte weergave op hoge resolutie displays. Ontwikkelaars zijn echter wel zelf verantwoordelijk voor een voor ‘retinaresolutie’ geoptimaliseerde weergave.

Lees meer over alle nieuwigheden binnen Windows 8.1.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.