Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8.1 ondersteunt Miracast, tethering en ‘desktopboot’

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 10:05 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen week liet Microsoft zien welke verbeteringen en vernieuwingen we binnen Windows 8.1 kunnen verwachten maar toch werd niet alles genoemd. Deze week heeft Microsoft namelijk bekendgemaakt dat ook Miracast ondersteuning en tethering toegevoegd worden.

Tijdens de TechEd North America-conferentie maakte Microsoft nog een aantal interessante features van Windows 8.1 bekend. Met de eerste feature, Miracast ondersteuning, is het mogelijk om via wifi draadloos content te streamen naar een ander apparaat. Hiervoor hoeft alleen een Bluetooth of NFC verbinding opgezet te worden met een apparaat dat ook Miracast ondersteunt. De techniek is vergelijkbaar met Apple’s AirPlay.

Daarnaast wordt het voor Windows 8.1-gebruikers mogelijk om hun tablet of laptop met 3G/4G verbinding in te zetten als hotspot. Middels tethering kunnen dan andere apparaten ook gebruikmaken van de internetverbinding. Voor het eenvoudig printen van documenten heeft Microsoft tap-to-pair printing via NFC en draadloos printen via Wi-Fi direct printing toegevoegd. Om documenten en andere content te beveiligen wordt het in Windows 8.1 mogelijk om gegevens op afstand te wissen en het startscherm te vergrendelen.

De meest opvallende feature die Microsoft bevestigde is de mogelijkheid om direct in de desktopinterface op te starten, zonder eerst het startscherm met tegels voorgeschoteld te krijgen. Deze functie verscheen in meerdere geruchten maar is nu dus ook door de softwaregigant bevestigd.

Microsoft houdt eind deze maand de Bluid-conferentie waar de eerste testversie van Windows 8.1 gelanceerd zal worden. De update moet voor het einde van dit jaar nog uitgerold worden naar Windows RT- en Windows 8-gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.