Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8.1: Wat is er nieuw? (video)

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2013, 10:32 CategorieBesturingssystemen

Deze week is Windows 8 een veelbesproken onderwerp tijdens Computex 2013 maar Microsoft besteedt ook al wat aandacht aan wat we over een paar maanden kunnen verwachten. Vorige week hebben we al uitgebreid beschreven wat de nieuwigheden binnen de Windows 8.1-update zijn maar Microsoft maakt het vandaag een stuk makkelijker met een uitgebreide preview video.

Windows 8.1 preview

In onderstaande video, gemaakt door Microsoft zelf, wordt je door de vernieuwingen en verbeteringen van Windows 8.1 geloodst. Zo zien we onder meer de verschillende formaten tegels, de nieuwe achtergronden, de nieuwe zoekfunctie en de nieuwe Snap View functie voorbij komen. Opvallend genoeg komt de nieuwe Startknop niet voor in de preview en wordt er ook niet gesproken over de mogelijkheid om direct in de desktopinterface op te starten. Vandaag maakte Microsoft overigens ook bekend dat tablets met Windows RT na de Windows 8.1-update toegang krijgen tot de desktopversie van Outlook.

Microsoft Build-conferentie

Op 26 juni gaat de Microsoft Bluid-conferentie van start en dan zal het bedrijf ook een testversie van de Windows 8.1-update uitbrengen. De uiteindelijke versie moet voor het einde van dit jaar nog gratis beschikbaar zijn voor zowel Windows 8- als Windows RT-gebruikers.

 • Delen:

Reacties

 1. tuur
  05 juni, 2013 om 11:30

  nice!

 2. jamy
  05 juni, 2013 om 20:20

  ziet er allemaal erg goed uit , vind vooral de app in app functie een verbetering nu je zelf de grote kan kiezen en nog 4 te gelijk ook. ook het bureaublad ziet er als ik het goed zie nu goed uit ,1920X1080 op een 10,1 inch scherm is nu wel goed te lezen

 3. Paulo Dekkers
  05 juni, 2013 om 21:11

  Heel vet.

 4. Jan Bos
  07 juni, 2013 om 12:14

  Geen Startknop. Vandaar dat je W8 ook niet op mijn pc ziet langskomen.

  • Marto
   16 juni, 2013 om 16:09

   Dat dacht ik eerst ook maar ben er toch aan begonnen. Ik gebruik W8 nu 2 maanden en ik mis het al niet meer. Gewoon even aan wennen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.