Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows RT 8.1 getoond in video, nog steeds met desktop

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2013, 9:23 CategorieBesturingssystemen

Gisteren heeft Microsoft tijdens de Build-conferentie voor ontwikkelaars de grote Windows 8.1-update aan het publiek getoond maar het ging met name over de volledige versie van Windows 8. Ook gebruikers van Windows RT kunnen echter een grote update verwachten.

Windows 8.1 brengt verschillende verbeteringen en nieuwe features, waaronder meerdere formaten tegels op het beginscherm, de terugkeer van de startknop, nieuwe standaard applicaties en ondersteuning voor hoge resolutie displays. Het overgrote deel van deze features komt ook naar Windows RT, de versie van Windows 8 geoptimaliseerd voor tablets met een ARM-processor, en krijgt de naam Windows RT 8.1.

The Verge heeft al even met Windows RT 8.1 mogen spelen en geeft in onderstaande video een eerste indruk van het besturingssysteem. Volgens de website is de software nagenoeg gelijk aan Windows 8.1 en is ook de desktopinterface gewoon weer aanwezig, vanzelfsprekend nog steeds zonder de mogelijkheid om .exe bestanden te installeren.

Voor Windows RT 8.1-gebruikers specifiek is met name de uitbreiding van het aantal instellingsmogelijkheden binnen de touch-interface een belangrijke verbetering. Hierdoor hoef je niet per se meer naar de desktopinterface om bepaalde elementen van het besturingssysteem te wijzigen. Daarnaast zegt Microsoft gewerkt te hebben aan de snelheid van de software, al is daar nog weinig van te merken, zo blijkt uit de ervaringen van The Verge. Wat betreft de apps worden de Windows RT 8.1 apparaten voorzien van dezelfde nieuwe apps als de x86-variant en daarbij komt later dit jaar ook een Outlook RT desktop applicatie uit. Microsoft heeft gisteren ook bevestigd te werken aan Office applicaties voor Windows 8 en Windows RT maar deze verschijnen waarschijnlijk pas in 2014.

Lees meer over alle nieuwigheden binnen Windows 8.1.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.