Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows RT 8.1 tablets met Snapdragon 800 chip aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2013, 9:24 CategorieHardware

Begin januari presenteerde Qualcomm de nieuwe Snapdragon 800 processor als opvolger van de Snapdragon S4 Pro welke 75 procent betere prestaties moet bieden. Vandaag laat de chipfabrikant weten dat we dit jaar nog de eerste Windows RT 8.1 tablets met Snapdragon 800 processor kunnen verwachten.

Tijdens een persconferentie op Computex 2013 heeft Qualcomm inzicht gegeven in de plannen voor de komende maanden. Zo gaat de massaproductie van de quadcore Snapdragon 800 processor binnenkort van start en worden de eerste tablets die er mee uitgerust zijn na de zomer verwacht. Een aantal van deze tablet draait op Windows RT 8.1, de versie van Windows 8 voor ARM-processors na de veelbesproken Windows 8.1-update. Microsoft lanceert Windows 8.1 eind deze maand tijdens de Build-conferentie een testversie van de update maar heeft vorige week al aangegeven welke verbeteringen en vernieuwingen we met de update kunnen verwachten.

De Snapdragon 800 processor beschikt over vier kernen met een maximale kloksnelheid van 2.3GHz, ondersteuning voor USB 3.0 en een geïntegreerd 3G en 4G modem. Volgens Qualcomm moet de processor zorgen voor slanke tablets met krachtige prestaties, zonder actieve koeling en met een lange batterijduur. Qualcomm wilde helaas niet zeggen welke fabrikanten voor de nieuwe processor gekozen hebben, wanneer we de tablets exact kunnen verwachten en aan welke prijzen we moeten denken.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.