Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Yarvik introduceert 8-inch Junior Tablet TAB08-150 voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2013, 15:52 CategorieAndroid

Het Nederlandse Yarvik heeft de afgelopen weken al een groot aantal nieuwe tablets aangekondigd maar er ontbrak blijkbaar nog een model dat speciaal voor kinderen ontwikkeld is. Vandaag introduceert Yarvik de Junior Tablet TAB08-150, een 8-inch tablet met zowel qua design als qua software aanpassingen voor kinderen.

Yarvik Junior Tablet

De Yarvik Junior Tablet TAB08-150 is puur kijkend naar de specificaties geen bijzondere tablet. Zo beschikt het apparaat over een 8-inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een 1GHz dualcore Cortex A9-processor, een microSD kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een microUSB-poort en een miniHDMI-poort.

Yarvik-Junior-Tablet-2

Het unieke van dit model zit hem echter in de aanpassingen die speciaal voor kinderen gedaan zijn. Zo is de tablet uitgerust met een verre van traditioneel design dat voorzien is van vrolijke kleuren. De behuizing is ook verstevigd zodat het geheel tegen een stootje kan. Op het gebied van software beschikt de tablet over Android 4.1.1 Jelly Bean maar ook met een aantal aanpassingen en toevoegingen.

Zo is KIDO’Z Fun & Safe Play Mode for Kids geïnstalleerd. Dit is een interface die over Android ligt, gebruiksvriendelijker is voor kinderen en ouders de controle geeft over wat de kinderen wel en niet mogen zien en gebruiken. Zo kun je als ouder bepaalde video’s of websites blokkeren en de gebruiksduur van de tablet beperken. Daarnaast biedt de interface toegang tot een eigen app store met apps die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Yarvik Junior Tablet TAB08-150 moet vanaf volgende maand in Nederland te koop zijn voor een prijs van 149,99 euro.

  • Delen:
Yarvik Junior Tablet TAB08-150
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.