Zakelijk tabletgebruik: Converteren naar PDF op je tablet

12 juni 2013 2 Minuten 3 Reacties
iPad-pdf-convert

Wil je als zakelijke tabletgebruiker je documenten lezen en annoteren op je tablet, dan kun je het beste alles in PDF op je tablet zetten en in een geschikte app openen. Nu kan het zijn dat je toch documenten hebt die nog in een Office- of in een ander format staan. Je kunt ze meestal dan wel in een lezer openen en bekijken, maar je kunt er niets aan toevoegen. Dat is niet handig als je mobiel aan het werken bent, dus je wilt ze ter plekke converteren op je tablet. Je hebt dan de volgende mogelijkheden.

PDF-app voor converteren, lezen en annoteren

Over het algemeen zijn dit betaalde apps, omdat je in eerste instantie een uitgebreide PDF-app koopt waarmee je leest en annoteert. Voorbeeld van zo’n app is iAnnotate. Deze betaalde app zet Word-documenten en Powerpoint-presentaties om naar PDF. Voor Android is iAnnotate gratis te downloaden maar betreft het een beperkte versie.

Een andere optie is de betaalde app Notability. Notability is eigenlijk een notitie-app voor de iPad, met beperkte mogelijkheden om PDF’s te annoteren. Maar de app kan Word-documenten en Powerpoints converteren, mits je de app Google Drive op je iPad hebt staan. Notability gebruikt Google Drive namelijk om de conversie uit te voeren.

Een app met veel conversiemogelijkheden is PDF Reader PRO, ook een betaalde app voor de iPad. Deze app zet alle Office-documenten, webpagina’s en documenten uit iWorks (Keynote, Pages en Numbers) zelf om naar PDF.

Voor Android tablets zijn voldoende apps voor het lezen en annoteren van PDF-bestanden verkrijgbaar, maar geen enkele heeft de optie om zelf te converteren naar PDF. Daarvoor moet je voorlopig dus een losse app aanschaffen, zoals hieronder omschreven.

PDF-app voor converteren

Wanneer je een app gebruikt die zelf niet kan converteren, dan kun je een aparte app installeren die de conversie regelt. Zowel voor Android als voor iOS is het aanbod groot en kun je veel of geen geld uitgeven. Een handige voor de iPad is PDF It All. Deze gratis app zet webpagina’s, foto’s, berichten, e-mails, contacten én documenten om naar PDF. Die documenten mogen ook in Dropbox staan, waar PDF It All mee communiceert.

Heb je een Android tablet, dan kun je de betaalde app PDF converter PRO gebruiken. Deze app laat je alle mappen zien op je tablet en daaruit kies je het bestand dat geconverteerd moet worden. PDF Converter PRO kan overigens meer dan alleen naar PDF converteren. Je kunt bijvoorbeeld ook converteren van PDF naar JPG. Wil je alleen Office documenten op je Android omzetten, dan heb je genoeg aan een app als Office To PDF. Deze app is gratis.

Reacties (3)