20 procent mobiele internetters gebruikt tablet

08 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
tablet-onderweg

Uit onderzoek van CBS blijkt dat vorig jaar 20 procent van de mobiele internetters de tablet gebruikte voor internet onderweg.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzocht in welke mate er onderweg gebruikt wordt gemaakt van mobiel internet en welke apparaten hiervoor gebruikt worden. De smartphone is niet geheel onverwacht nog steeds het meest populaire apparaat voor internet onderweg en wordt door zeven van de tien jongeren vrijwel dagelijks gebruikt. Ook in de categorie van 25 tot 45 jarigen is de smartphone het meest populair.

De laptop vinden we op de tweede plek terug en wordt door bijna 50 procent van de internetters ook vaak onderweg gebruikt. De tablet staat op plek drie met 20 procent van de mobiele internetters. Met name ouderen geven de laptop de voorkeur boven de smartphone en het gebruik van de tablet ligt nagenoeg op hetzelfde niveau als het gebruik van de smartphone. In totaal maakten volgens het onderzoek van CBS vorig jaar zes van de tien internetters ook onderweg gebruik van mobiel internet. Het gemiddelde in de EU ligt op 35 procent en opvallend is dat Duitsland met 31 procent daar nog onder valt.

Ben je op zoek naar een tablet met mobiel internet en wil je er een abonnement bij aanschaffen? Lees dan waar je op moet letten.

Reacties (1)