Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aanwijzingen voor 7-inch tablet van Toshiba duiken op

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2013, 15:18 CategorieHardware

Afgelopen maand heeft Toshiba drie nieuwe Excite tablets aangekondigd, allen met een formaat van 10.1-inch. Op dit moment is echter met name het segment van de kleine tablets met een formaat van rond de 7-inch zeer populair. Het lijkt erop dat Toshiba ook voor dat segment met een tablet komt.

In benchmarkresultaten van AnTuTu is informatie opgedoken over een Toshiba tablet die gaat onder de naam AT7-A. Veel informatie kunnen we er nog niet uithalen maar de tablet zou volgens de benchmark beschikken over een ARM-processor met een kloksnelheid van maximaal 1.6GHz, een Mali 400 grafische processor, Android 4.2 Jelly Bean software en een resolutie van 1.024 bij 552 pixels.

Hoewel het formaat dus niet genoemd wordt kunnen we uit de resolutie met redelijke zekerheid opmaken dat het om een 7-inch of iets kleinere tablet met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels gaat. De tablet behaalt in de benchmark een score van 17.639, wat op vrij goede prestaties zou duiden.

Toshiba heeft zelf nog niks officieel bekendgemaakt over een kleine tablet. Wel heeft het bedrijf onlangs drie nieuwe tablets gepresenteerd die binnenkort in Nederland moeten verschijnen. Dat zijn de Excite Pure met een Tegra 3-processor, de Excite Pro met een hoge resolutie display en Tegra 4-processor, en de Excite Write die daar nog een active digitizer met stylus aan toevoegt.

Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.