Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer: Iconia W3 blijft te koop, geruchten nieuw model onzin

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2013, 14:08 CategorieHardware

Twee weken terug verscheen op verschillende websites, waaronder bij ons, het bericht dat Acer de onlangs gelanceerde Iconia W3 binnenkort al zou laten opvolgen door een nieuw model met beter display. De voorraden zouden niet meer worden aangevuld en daarmee zou het apparaat dus effectief uit de handel genomen worden. Vandaag hebben we nogmaals met Acer gesproken over dit bericht en de conclusie die uit het gesprek kwam is dat we op korte termijn geen nieuw model hoeven te verwachten en dat de huidige Iconia W3 ook gewoon gepromoot zal blijven worden, zoals onlangs nog gebeurde tijdens Microsoft’s Build Conference.

Geen bevestiging nieuw model

De Acer Iconia W3-810 is reeds een aantal weken te koop, onder meer in Nederland, en de eerste reviews van de tablet waren verre van positief. Zo werd met name het display afgekraakt door de matige kwaliteit en helderheid. Het leek er even op dat Acer dit zelf ook inzag want eerder deze maand bevestigde woordvoerders van het bedrijf, ook tegenover ons, dat er een nieuwe versie met verbeterd display in ontwikkeling was. Dit model zou ergens al september moeten verschijnen. Nu blijkt er dus sprake te zijn van een misverstand en ontkent Acer zelfs de eerder genoemde bevestiging van dit bericht.

Iconia W3 blijft belangrijk

Toen we vandaag contact met Acer Benelux opnamen voor informatie over wat andere zaken kwamen we op het onderwerp van de Iconia W3 terecht. Acer Benelux laat nu weten dat er nooit bevestigd is dat er een opvolger aankomt, en al helemaal niet op korte termijn. Daarbij is er geen sprake van winkels die de tablet uit de schappen halen of het niet meer leveren van nieuwe voorraden. Acer geeft aan voorlopig de tablet gewoon te blijven promoten en ziet de tablet zelfs als een van hun belangrijkste producten in de tablet-lijn. De Iconia W3 is de eerste kleine Windows 8 tablet met een formaat van 8-inch.

Of er nu wel of geen nieuw model komt is door deze nieuwe uitspraken onduidelijk. Het lijkt erop dat Acer van hogerop in de organisatie een spraakverbod hierover opgelegd heeft gekregen. De kans dat er een nieuw model in ontwikkeling is blijft dan ook groot maar wat en wanneer is niet bekend. Wel is duidelijk dat het bedrijf de huidige Iconia W3 in ieder geval niet vroegtijdig uit de handel haalt.

  • Delen:
Acer Iconia W3 (W3-810)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.