Acer tablet met Tegra 4-chip, Android 4.2 en high-res display gespot

08 juli 2013 1 Minuut 2 Reacties
Acer-Android-tablet

In de databases van PassMark en NenaMark, twee benchmarktests voor Android-apparaten, is informatie te vinden over een high-end Acer tablet die gaat onder de naam 'Acer TA272HUL'.

De afgelopen maanden zijn er verschillende nieuwe tablets gepresenteerd door de grotere fabrikanten maar ontbreekt het met name nog aan echte high-end modellen. Ook Acer lijkt zich met de introductie van de 7-inch Iconia B1-710 en de 7.9-inch Iconia A1-810 vooral te focussen op goedkopere tablets. Mogelijk komt daar binnen niet al te lange tijd verandering in want in benchmarkresultaten is informatie over een high-end tablet van de fabrikant opgedoken.

In de databases van PassMark en NenaMark, twee benchmarktests voor Android-apparaten, is informatie te vinden over een Acer tablet die gaat onder de naam ‘Acer TA272HUL’. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat de informatie die aan deze naam gekoppeld is klopt maar wat we zien is interessant. Zo zou de tablet draaien op Nvidia’s nieuwe quadcore Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz die onder meer al in de onlangs aangekondigde Toshiba Excite Write en ASUS Transformer Pad Infinity te vinden is. De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

Daarnaast zou de tablet draaien op het recente Android 4.2 Jelly Bean en beschikken over een resolutie van 2.560 bij 1.344 pixels. De diagonaal van het display is vooralsnog onduidelijk maar waarschijnlijk gaat het hier om en 10-inch tablet, of zelfs een hybride apparaat. Ook wat de overige specificaties betreft blijft het gissen. Wel kunnen we uit de verschillende benchmarkresultaten opmaken dat het apparaat qua prestaties mogelijk één van de snellere tablets van dit moment is.

Via: Notebookitalia

Reacties (2)