Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer tablet met Tegra 4-chip, Android 4.2 en high-res display gespot

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2013, 9:30 CategorieAndroid

De afgelopen maanden zijn er verschillende nieuwe tablets gepresenteerd door de grotere fabrikanten maar ontbreekt het met name nog aan echte high-end modellen. Ook Acer lijkt zich met de introductie van de 7-inch Iconia B1-710 en de 7.9-inch Iconia A1-810 vooral te focussen op goedkopere tablets. Mogelijk komt daar binnen niet al te lange tijd verandering in want in benchmarkresultaten is informatie over een high-end tablet van de fabrikant opgedoken.

In de databases van PassMark en NenaMark, twee benchmarktests voor Android-apparaten, is informatie te vinden over een Acer tablet die gaat onder de naam ‘Acer TA272HUL’. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat de informatie die aan deze naam gekoppeld is klopt maar wat we zien is interessant. Zo zou de tablet draaien op Nvidia’s nieuwe quadcore Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz die onder meer al in de onlangs aangekondigde Toshiba Excite Write en ASUS Transformer Pad Infinity te vinden is. De processor wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen.

Acer-tablet-benchmarks

Daarnaast zou de tablet draaien op het recente Android 4.2 Jelly Bean en beschikken over een resolutie van 2.560 bij 1.344 pixels. De diagonaal van het display is vooralsnog onduidelijk maar waarschijnlijk gaat het hier om en 10-inch tablet, of zelfs een hybride apparaat. Ook wat de overige specificaties betreft blijft het gissen. Wel kunnen we uit de verschillende benchmarkresultaten opmaken dat het apparaat qua prestaties mogelijk één van de snellere tablets van dit moment is.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  08 juli, 2013 om 10:51

  Hopelijk heeft het ook Gorilla glas en is hij niet al te duur.
  Even in de gatenhouden, want het lijkt me een geschikte opvolger van mijn huidige tablet. :-)

 2. anl
  08 juli, 2013 om 11:42

  ziet er in het tabelletje inderdaad gruwelijk snel uit :-) de Tegra-4 cpu is dus wel een performance BEEST. Het zal van de prijs afhangen of dit een verkoop succes zal worden. De CPU en display resolutie maken het in ieder geval een hebbe-ding….maar of je het nog steeds een hebbe-ding vind is dus van de verkoopprijs afhankelijk. Ik ben bang voor een 450 – 500 euro (of nog hoger)….en of ik DAT ervoor over heb…denk het niet eerlijk gezegd !! Dan geen hebbe-ding meer voor mij…dan wacht ik wel op de nieuwe Google Nexus FHD 7…die zal zeker een quad-core hebben (geruchten snapdragon 600), 1920 * 1200 resolutie (ook leuk) 2Gb werkgeheugen en 16Gb opslag (helaas en blijf het een misser vinden, geen microSD uitbreiding mogelijkheid)…..maar voor 229 euro zoals ik het het laatst ergens heb gelezen. NOU dan weet ik wel welke ik neem…niet deze ASUS….voor 379 – 399 euro ga ik twijfelen…dat zeg ik er eerlijk bij !!! We zullen het zien allemaal….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.