Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.3 en nieuwe Nexus 7 mogelijk volgende week gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2013, 19:31 CategorieAndroid

Er wordt al maanden over gesproken en gespeculeerd; de komst van Android 4.3 Jelly Bean en een nieuwe Google Nexus 7 tablet. Google zelf houdt nog steeds de lippen stijf op elkaar maar heeft vandaag wel een uitnodiging voor een persevenement naar diverse media gestuurd.

Android-evenement op 24 juli

Uit de uitnodiging, welke onder meer naar CNET gestuurd is, kunnen we halen dat Google-topman Sundar Pichai op 24 juli een presentatie zal houden waar de pers bij aanwezig mag zijn. Pichai is onder meer verantwoordelijk voor het Android besturingssysteem dus de kans is redelijk groot dat Google tijdens dit evenement Android 4.3 Jelly Bean officieel presenteert. Hoewel er in de uitnodiging niet over gesproken wordt lijkt het ook waarschijnlijk dat er op die dag een nieuwe Nexus 7 aangekondigd wordt. Over zowel Android 4.3 Jelly Bean als een nieuwe Nexus 7 gaan al weken geruchten.

Android 4.3 Jelly Bean

De verwachting is dat Android 4.3 Jelly Bean een relatief kleine update is en dat Google eind dit jaar een grote update uitbrengt met de naam Android 5.0 Key Lime Pie. Wat we toen nu toe weten van Android 4.3 Jelly Bean is dat de camera- en galerij-applicaties vernieuwd worden, dat er ondersteuning voor Bluetooth Low Energy toegevoegd wordt, dat ontwikkelaars van apps toegang krijgen tot notificaties en dat Google nieuwe instellingen voor het gebruik van wifi voor locatiebepaling toegevoegd heeft.

Google Nexus 7 2

Wat betreft de tweede generatie Google Nexus 7 is er nog helemaal niks officieel bekend maar de verwachting is dat de tablet is voorzien van een 7-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 en wederom geproduceerd wordt door ASUS. Daarnaast zou de tablet beschikken over een quadcore Qualcomm Snapdragon 600-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, ondersteuning voor 4G/LTE, een 4000 mAh batterij en minimaal 16GB aan opslaggeheugen. De prijs van Nexus 7 2 begint waarschijnlijk bij 229 euro, 30 euro meer dan de adviesprijs van het huidige model.

Voor nu blijft het afwachten tot 24 juli maar aangezien we al maanden wachten kan ook dat extra weekje er nog wel bij.

 • Delen:

Reacties

 1. Delacosa
  18 juli, 2013 om 12:10

  Nexus 7 klinkt erg erg goed. Daar mogen alle andere tablet bouwers een heeel dik voorbeeld aan nemen.

  Maar ik vind de update 4.3 wel tegenvallen waar blijft 5.0 we zijn al weer een jaar verder. 4.1 4.1.1 4.1.2 4.2 4.2.2 en 4.3

  Het zijn enkel wat kleine tweaks hoop dat 5.0 ook compleet vernieuwd gaat worden als ios wat looks betreft en dat de UI meer gebruikt gaat maken van de gpu ram etc.

  We hebben tegenwoordig al quadcore 2.2ghz 2gb ram maar er is niets wat gebruik maakt van al dit mooie hardware.

  apps en spelletjes worden geprogrammeerd dat ze op een singelcore 1ghz 500mb goed lopen.

  Ze moeten meer gaan focussen op de Tablet os en vooral APPS want daar moet echt echt nog veeeel aan verranderd worden.

  Buttersmooth is een mooi begin maar eerlijk is eelijk dat deed ios al sinds iphone 3g

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.