Android 4.3 en nieuwe Nexus 7 mogelijk volgende week gepresenteerd

17 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Android-4-3-Jelly-Bean

Er wordt al maanden over gesproken en gespeculeerd; de komst van Android 4.3 Jelly Bean en een nieuwe Google Nexus 7 tablet. Google zelf houdt nog steeds de lippen stijf op elkaar maar heeft vandaag wel een uitnodiging voor een persevenement naar diverse media gestuurd.

Android-evenement op 24 juli

Uit de uitnodiging, welke onder meer naar CNET gestuurd is, kunnen we halen dat Google-topman Sundar Pichai op 24 juli een presentatie zal houden waar de pers bij aanwezig mag zijn. Pichai is onder meer verantwoordelijk voor het Android besturingssysteem dus de kans is redelijk groot dat Google tijdens dit evenement Android 4.3 Jelly Bean officieel presenteert. Hoewel er in de uitnodiging niet over gesproken wordt lijkt het ook waarschijnlijk dat er op die dag een nieuwe Nexus 7 aangekondigd wordt. Over zowel Android 4.3 Jelly Bean als een nieuwe Nexus 7 gaan al weken geruchten.

Android 4.3 Jelly Bean

De verwachting is dat Android 4.3 Jelly Bean een relatief kleine update is en dat Google eind dit jaar een grote update uitbrengt met de naam Android 5.0 Key Lime Pie. Wat we toen nu toe weten van Android 4.3 Jelly Bean is dat de camera- en galerij-applicaties vernieuwd worden, dat er ondersteuning voor Bluetooth Low Energy toegevoegd wordt, dat ontwikkelaars van apps toegang krijgen tot notificaties en dat Google nieuwe instellingen voor het gebruik van wifi voor locatiebepaling toegevoegd heeft.

Google Nexus 7 2

Wat betreft de tweede generatie Google Nexus 7 is er nog helemaal niks officieel bekend maar de verwachting is dat de tablet is voorzien van een 7-inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 en wederom geproduceerd wordt door ASUS. Daarnaast zou de tablet beschikken over een quadcore Qualcomm Snapdragon 600-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, ondersteuning voor 4G/LTE, een 4000 mAh batterij en minimaal 16GB aan opslaggeheugen. De prijs van Nexus 7 2 begint waarschijnlijk bij 229 euro, 30 euro meer dan de adviesprijs van het huidige model.

Voor nu blijft het afwachten tot 24 juli maar aangezien we al maanden wachten kan ook dat extra weekje er nog wel bij.

Reacties (1)