Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android 4.3 Jelly Bean maakt uitzetten skin fabrikant mogelijk’

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2013, 10:26 CategorieAndroid

Er gingen al eens geruchten over maar volgens nieuwe berichten komt er binnen Android 4.3 Jelly Bean de mogelijkheid om de skin van de fabrikant, welke over Android ligt, uit te zetten. Hierdoor krijg je toegang tot de ‘vanilla’ versie van Android.

Hoewel steeds meer fabrikanten lijken te kiezen voor de stock-versie van Android, de kale versie zoals deze door Google ontwikkeld is, zijn er nog steeds een aantal fabrikanten die hun eigen interface of skin over het besturingssysteem leggen. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de TouchWiz interface van Samsung. Deze interface voert vele aanpassingen binnen Android door voegt een aantal door Samsung ontwikkelde functies toe.

Hoewel niet iedereen de interface van de fabrikant een minpunt vind is zou het mooi zijn wanneer de gebruiker in ieder geval de keuze krijgt; wil je de stock-versie van Android of de skin van de fabrikant? Als we de website Geekspot mogen geloven dan wordt deze mogelijkheid binnen de nieuwste versie van het OS geïntroduceerd. De website zegt een screenshot van de Android 4.3 productpagina in handen te hebben gekregen waarin de functie vermeld staat.

Android-schakelen

Of het screenshot authentiek is zullen we morgen pas weten. Afgezien van dat is het technisch gezien haalbaar maar lijkt het niet iets waar fabrikanten snel mee instemmen. Zij bepalen namelijk welke functies binnen de Android-versie beschikbaar gesteld worden en kunnen dan dus ook deze mogelijkheid uitschakelen. Voorlopig blijft het afwachten tot de officiële lancering van Android 4.3 Jelly Bean. Deze vindt hoogstwaarschijnlijk morgenmiddag plaats.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.