Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.3 lijkt prestatieproblemen Google Nexus 7 te verhelpen

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2013, 10:17 CategorieAndroid

Anderhalve maand geleden verscheen het bericht dat de huidige Google Nexus 7 naar verloop van tijd voor veel gebruikers nagenoeg onbruikbaar werd door vertragingen en trage laadtijden. Inmiddels lijkt Google met Android 4.3 Jelly Bean de oplossing uitgebracht te hebben.

Veel gebruikers van Google’s eerste generatie Nexus 7 tablet klagen over onder meer problemen met trage laadtijden en tegenvallende prestaties welke veroorzaakt lijken te worden door het opslaggeheugen. Wanneer dit geheugen bijna vol is zouden de schrijfprestaties van het nand-geheugen drastisch verminderen en de tablet een stuk minder snel en soepel werken.

Afgelopen week introduceerde Google Android 4.3 Jelly Bean en deze nieuwe versie van Android beschikt over een interessante nieuwe feature die de problemen zoals die van de Nexus 7 moet verhelpen. Dekstops en laptops beschikken namelijk over een functie voor het ‘trimmen’ van het SSD opslaggeheugen waarmee het geheugen simpel gezegd automatisch opgeschoond wordt. Deze functie wordt nu met Android 4.3 Jelly Bean ook voor Android geïntroduceerd.

Of deze functie voor iedereen de prestaties van de Google Nexus 7 weer op het oude niveau zal zetten is nog niet duidelijk maar op Reddit zijn de eerste positieve meldingen al binnengekomen. Hier laten verschillende Nexus 7-gebruikers die Android 4.3 Jelly Bean geïnstalleerd hebben al weten dat de prestaties flink verbeterd zijn.

Via: AnandTech

 • Delen:

Reacties

 1. Tom
  29 juli, 2013 om 14:30

  De prestaties van mijn Nexus 7 zijn aanzienlijk verbeterd na installatie van Android 4.3. Ik had ook te maken met vastlopers en steeds slechtere prestaties. Die zijn nu weg. Ik heb 4.3 nu een dag in gebruik. Moet wel zeggen dat ik Angry Birds niet meer kan spelen. Die klapt eruit bij het opstarten. Mogelijk moet ik de game opnieuw installeren.

 2. pino
  29 juli, 2013 om 16:40

  Ik kan heel veel games niet meer spelen! ook niet na nieuwe install.
  En me lock screen blijft soms hangen. ook na terug zetten fabriek instelling.

 3. peter
  02 augustus, 2013 om 20:27

  Mijn Nexus 7 werkt na de update wel beter, al deed ie het daarvoor niet echt slecht

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.