Android 4.3 lijkt prestatieproblemen Google Nexus 7 te verhelpen

29 juli 2013 1 Minuut 3 Reacties
Review-ASUS-Nexus-7-3 kopie

Anderhalve maand geleden verscheen het bericht dat de huidige Google Nexus 7 naar verloop van tijd voor veel gebruikers nagenoeg onbruikbaar werd door vertragingen en trage laadtijden. Inmiddels lijkt Google met Android 4.3 Jelly Bean de oplossing uitgebracht te hebben.

Veel gebruikers van Google’s eerste generatie Nexus 7 tablet klagen over onder meer problemen met trage laadtijden en tegenvallende prestaties welke veroorzaakt lijken te worden door het opslaggeheugen. Wanneer dit geheugen bijna vol is zouden de schrijfprestaties van het nand-geheugen drastisch verminderen en de tablet een stuk minder snel en soepel werken.

Afgelopen week introduceerde Google Android 4.3 Jelly Bean en deze nieuwe versie van Android beschikt over een interessante nieuwe feature die de problemen zoals die van de Nexus 7 moet verhelpen. Dekstops en laptops beschikken namelijk over een functie voor het ‘trimmen’ van het SSD opslaggeheugen waarmee het geheugen simpel gezegd automatisch opgeschoond wordt. Deze functie wordt nu met Android 4.3 Jelly Bean ook voor Android geïntroduceerd.

Of deze functie voor iedereen de prestaties van de Google Nexus 7 weer op het oude niveau zal zetten is nog niet duidelijk maar op Reddit zijn de eerste positieve meldingen al binnengekomen. Hier laten verschillende Nexus 7-gebruikers die Android 4.3 Jelly Bean geïnstalleerd hebben al weten dat de prestaties flink verbeterd zijn.

Via: AnandTech

Reacties (3)