Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Jelly Bean streeft Gingerbread voorbij

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2013, 10:53 CategorieAndroid

Het heeft even geduurd maar inmiddels is het al flinke verouderde Gingerbread niet meer de grootste versie van het Android besturingssysteem. Jelly Bean is de laatste maanden bezig geweest met een opmars en is nu op de meeste Android apparaten te vinden.

Elke maand publiceert Google de cijfers over de verdeling van het mobiele besturingssysteem, kijkend naar de apparaten die verbinding maken met de Google Play Store. Waar de voorgaande maanden Android 2.3 Gingerbread nog op de meeste apparaten gebruikt werd is het nu Jelly Bean dat de klok slaat. Momenteel maakt 32.3 procent van de apparaten gebruik van Android 4.1 Jelly Bean en 5.6 procent beschikt over het recente Android 4.2 Jelly Bean.

Google-verdeling-Android-juli-2013

Gingerbread was de grootste maar moet het nu doen met 34.1 procent. Dit is echter nog steeds een redelijk aandeel en wordt met name veroorzaakt door het grote aantal smartphones dat geen updates van fabrikanten meer krijgt. De nog een stuk oudere versies van Android (Donut, Eclair en Froyo) zijn met een marktaandeel van 5 procent nauwelijks meer te vinden op smartphones en tablets.

De verwachting is dat Google op korte termijn een nieuwe versie presenteert, waarschijnlijk met de naam Android 4.3 Jelly Bean. Deze versie is een relatief kleine update en zal in de herfst opgevolgd worden door een grote update die gaat onder de naam Android 5.0 Key Lime Pie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.