Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos Arnova 101 G4 budgettablet duikt op

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2013, 11:50 CategorieAndroid

Archos staat bekend om de zeer brede line-up tablets, met zowel zeer goedkope budgetmodellen als middenklasse modellen met verschillende features. De budgetserie van de fabrikant gaat onder de naam Arnova. Vorig jaar werd de derde generatie Arnova G3 met een groot aanbod aan tablets in verschillende formaten gelanceerd maar het lijkt erop dat Archos het in 2013 iets rustiger aan doet.

De meeste Arnova G3 tablets zijn alweer ruim een jaar te koop maar tot op heden hebben we nog maar één model uit de nieuwe G4-serie officieel gepresenteerd zien worden. De Archos Arnova 97 G4 is een 9.7-inch tablet met Android 4.1 Jelly Bean en een prijskaartje van minder dan 150 euro. Binnenkort wordt er waarschijnlijk ook een 10.1-inch model aan de G4-serie toegevoegd.

Notebookitalia meldt vandaag dat de Archos Arnova 101 G4 inmiddels is verschenen bij een aantal winkels in Italië en na wat speurwerk hebben we ook een aantal Nederlandse winkels gevonden die de tablet voor een prijs van iets minder dan 140 euro hebben opgenomen in het assortiment. Voor dit bedrag hoef je echter qua specificaties ook geen wonderen te verwachten.

archos-Arnova-101-G4-2

De Archos Arnova 101 G4 beschikt onder meer over een 10.1-inch lcd display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een dualcore ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 4GB of 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, wifi, miniHDMI, twee USB 2.0-poorten en Android 4.2 Jelly Bean software. Wanneer de tablet daadwerkelijk te koop zal zijn is nog niet bekend.

  • Delen:
Archos Arnova 101 G4
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.