Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos Arnova 101 G4 budgettablet officieel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2013, 10:56 CategorieAndroid

De Archos Arnova G4-serie met goedkope Android tablets begint langzaam vorm te krijgen. Vorige maand werd de 9.7-inch Arnova 97 G4 gelanceerd en vandaag is ook de 10.1-inch Arnova 101 G4 op de website van de Franse fabrikant verschenen.

De Archos Arnova-serie bestaat uit tablets met minimale specificaties maar ook aantrekkelijk lage prijzen. De derde generatie werd vorig jaar gelanceerd en bestond uit tientallen modellen. Dit jaar doet de Franse fabrikant het wat rustiger aan met tot op heden nog maar twee modellen voor de vierde generatie.

Het 10.1-inch model uit de serie heeft de naam Archos Arnova 101 G4 gekregen. Deze tablet beschikt onder meer over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een dualcore ARM Cortex A9-processor welke geklokt is op 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen en 4GB of 8GB aan opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen kan uitgebreid worden middels een microSD-kaart van maximaal 32GB. Wat betreft de aansluitingen is de tablet voorzien van twee microUSB 2.0-poorten en een HDMI-uitgang.

De Arnova 101 G4 draait op Android 4.2 Jelly Bean, de tot op heden meest recente versie van het Android besturingssysteem. Hoewel het niet duidelijk wordt uit de informatie op de website van de fabrikant lijkt het erop dat de tablet standaard geen toegang biedt tot de Google Play Store maar een alternatieve app store. Archos levert zelf wel een aantal applicaties mee, waaronder een app om documenten te bewerken en een mediaspeler.

De tablet moet binnenkort in de winkels verschijnen voor een prijs die rond de 140 euro ligt.

  • Delen:
Archos Arnova 101 G4
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Jan Bos
    15 juli, 2013 om 13:13

    Wacht tot Kruidvat weer met z’n Cherrytablet komt. Goedkoper en beter qua specificaties.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.