Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS deelt mogelijke specs nieuwe Google Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2013, 10:03 CategorieAndroid

Er wordt al maanden gesproken over de opvolger van de Google Nexus 7 maar tot op heden hebben we nog niks officieel gehoord van zowel ASUS als Google. Een klantenservicemedewerker blijkt echter afgelopen week interessante informatie gedeeld te hebben over de nieuwe tablet.

We hebben de afgelopen maanden verschillende geruchten over de nieuwe generatie Google Nexus 7 voorbij zien komen en bij de Amerikaanse FCC dook de tablet mogelijk zelfs al op in de vorm van de ASUS K009. De specificaties die in deze geruchten naar voren kwamen lijken door een klantenservicemedewerker bevestigd te worden. De chat tussen deze medewerker van ASUS en een geïnteresseerde klant werd geplaatst op het XDA forum. Natuurlijk moeten we dit met een flinke korrel zout nemen aangezien de klantenservice in de meeste gevallen niet de meest betrouwbare bron is voor dit soort nieuwtjes en de screenshots van dit gesprek ook nep kunnen zijn.

Na aandringen van de klant geeft de medewerker naar eigen zeggen de interne specificaties van de nieuwe Google Nexus 7 die nog niet voor het publiek beschikbaar zijn door. Zo zou de tablet beschikken over een 7-inch display met een resolutie van 1.980 bij 1.200 pixels, een quadcore Qualcomm Snapdragon 600-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. Ook zou de tablet voorzien zijn van een 4000mAh batterij, Wifi n, Bluetooth 4.0, NFC, optioneel 3G/4G en Android 4.3 Jelly Bean software.

Volgens de klantenservicemedewerker van ASUS kunnen we de Google Nexus 7 2 of Google Nexus  HD voor het einde van juli nog op de markt verwachten. Als we kijken naar eerdere geruchten zou de prijs beginnen bij 229 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.