Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173) eind juli te koop voor 169 euro

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2013, 11:09 CategorieAndroid

We hebben het al diverse keren gehad over de nieuwste 7-inch tablet van ASUS, de MeMO Pad HD 7, maar over de exacte prijs en beschikbaarheid in Nederland was nog niks bekend. Vandaag heeft ASUS via een persbericht laten weten dat de tablet vanaf 29 juli in de Nederlandse winkels verschijnt voor een prijs van 169 euro.

ASUS MeMO Pad HD 7

Voor dit bedrag krijg je echter behoorlijk wat interessante specificaties. Zo beschikt de tablet over een 7-inch IPS lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quadcore MediaTek-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz en 1GB aan werkgeheugen. De tablet is uitgerust met 16GB aan intern opslaggeheugen maar dit kan middels een microSD kaart uitgebreid worden. Wat betreft aansluitingen en communicatie is de MeMO Pad HD 7 voorzien van onder meer een microUSB 2.0-poort, Bluetooth 4.0, standaard GPS en wifi. Natuurlijk is het ook mogelijk foto’s en video’s te maken met zowel een camera aan de voorzijde als de achterzijde.

ASUS-MeMO-Pad-HD-7

Android 4.2 Jelly Bean

De tablet draait op het recente Android 4.2 Jelly Bean met een aantal aanpassingen en toepassingen die door ASUS zelf ontwikkeld zijn. Zo is het mogelijk zogenaamde mini apps te openen over openstaande apps om snel en efficiënt te kunnen werken, en kun je met SuperNote Lite notities maken op je tablet. Daarbij levert ASUS gratis 16GB aan online opslagruimte mee.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS MeMO Pad HD 7 wordt voorlopig alleen in een 16GB wifi-only variant in Nederland gelanceerd en komt in verschillende kleurvarianten. De prijs bedraagt 169 euro en vanaf 29 juli kun je de tablet bij verschillende grote retailers kopen.

  • Delen:
ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173)
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. NurEinTier
    08 juli, 2013 om 14:48

    Dan haal ik hem wel in Duitsland.
    20,- goedkoper en nu al te krijgen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.