Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS teleurgesteld in verkopen VivoTab RT met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2013, 11:46 CategorieWindows

Windows RT, het voor tablets met ARM-chip geoptimaliseerde besturingssysteem, verkeerd nog steeds in zwaar weer. Nadat eerder al een aantal fabrikanten hun onvrede uitten over Windows RT laat nu ook ASUS weten teleurgesteld te zijn in de verkopen van de enige Windows RT tablet van het bedrijf.

ASUS teleurgesteld in Windows RT

In een interview met AllThingsD laat ASUS-topman Jonney Shih weten dat de VivoTab RT, welke al sinds eind vorig jaar in de winkels ligt, niet datgene gebracht heeft wat de Taiwanese fabrikant verwacht had. Volgens Shih missen gebruikers het traditionele startmenu en is het kunnen installeren van traditionele Windows programma’s, de zogeheten .exe bestanden, een eis voor veel gebruikers. Dit is op tablets met Windows RT niet mogelijk. Shih geeft aan dat ASUS zich voorlopig zal focussen op tablets en andere hardware met de volledige versie van Windows 8 en een Intel-processor. Toch sluit het bedrijf niet uit ooit nog een Windows RT tablet te lanceren.

Microsoft, Dell en Samsung

Eerder deze maand werd ook bekend dat Microsoft te hoge verwachtingen had van de Surface RT, één van de weinige Windows RT tablets die nog te koop zijn. De softwaregigant heeft voor lancering van de tablet 3 miljoen exemplaren besteld maar heeft reeds 900 miljoen dollar moeten afschrijven door te grote voorraden. Daarnaast wordt de Surface RT inmiddels verkocht voor prijzen die veel lager liggen dan de originele adviesprijs. Ook Samsung heeft eerder dit jaar aangegeven dat de verkopen van de ATIV Tab met Windows RT tegenvielen en haalde daarom de tablet in sommige landen uit de schappen. Dell is naast Microsoft de enige fabrikant die aangegeven heeft met nieuwe Windows RT tablets te komen.

Windows 8.1 RT

Ondanks dat Windows RT in zwaar weer verkeerd lijkt Microsoft de toekomst van het besturingssysteem nog steeds rooskleurig in te zien. De softwaregigant presenteerde afgelopen maand Windows 8.1, een grote update voor het Windows 8 besturingssysteem die ook voor Windows RT beschikbaar gesteld wordt. Hoewel in deze versie het startmenu in uitgeklede vorm terugkeert is de belangrijkste beperking nog steeds aanwezig. Het installeren van traditionele Windows software is alleen mogelijk binnen de volledige versie van Windows 8.

 • Delen:

Reacties

 1. sellon georgie
  31 juli, 2013 om 17:35

  De grootste fout van Microsoft is dat ze de metro interface naar Windows 8 Pro (exe) hebben gebracht.

  Windows Rt was meer succesvoller geworden als ze enkel de metro apps en interface ervoor hadden gebruikt.

  Ze willen teveel tegelijk en alles kunnen. Het is troep en met hun zielige anti Apple reclames.

  Hun hebben 6 miljoen onverkochte tablkets liggen en piepen. Apple verkoopt dit easy in 3 maanden.

  En jongens ik hou van Android maar eerlijk is eerlijk een ipad is de koning der Tablets.

 2. KvdS
  31 juli, 2013 om 23:08

  Het is de cirkel waar Windows in zit. Omdat er weinig gebruikers zijn, zijn er ook minder programmeurs die iets voor het RT platform willen maken en omdat er te weinig software is kopen de potentiële klanten geen RT tablet.
  In vind het persoonlijk best een fraai concept, zeker dat je office files er zonder problemen op gelezen en bewerkt kunnen worden, zelfs met voorwaardelijke opmaak!! Alleen jammer dat je dit product eigenlijk alleen goed kan gebruiken op een tafel of bureau, zeker als je er een toetsenbord aan hebt hangen.
  Een pluspunt voor de RT is, dat het een virus vrij systeem is. Dat kunnen we van de PRO versie en Android absoluut niet zeggen.
  Dus kortom de RT verdient meer waardering.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.