Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Book (T300) met Haswell-chip getoond in video

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2013, 10:59 CategorieHardware

Vorige maand presenteerde Intel tijdens Computex 2013 de vierde generatie Core-processor met de naam Haswell. Verschillende fabrikanten toonden op de beurs dan ook de eerste laptops, convertibles en hybride tablets die met de nieuwe processor uitgerust zijn. Ook ASUS was van de partij en toonde een nieuwe versie van de Transformer Book met Haswell-processor.

De ASUS Transformer Book TX300 (review) is alweer een tijdje in Nederland te koop en beschikt over een derde generatie Intel Core-processor. Binnenkort kunnen we de opvolger verwachten in de vorm van de Transformer Book T300. Dit model beschikt, in tegenstelling tot eerdere berichten, over hetzelfde hybride design en dezelfde materialen als het huidige model met een iets lichter en dunner keyboard dock. Onder de motorkap zijn echter een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Zo maakt het nieuwe model gebruik van de vierde generatie Intel Core-processor – een i3, i4 of i5 variant – met een Intel HD 4400 grafische processor. Daarnaast heeft ASUS de harddisk die in het keyboard dock van het huidige model verwerkt zit weggelaten en het SSD geheugen dat in het display verwerkt zit verhoogd naar maximaal 256GB. Verder is het 13.3-inch display met Full HD resolutie hetzelfde gebleven, net als de 4GB aan werkgeheugen, de twee camera’s en de aansluitingen. Het geheel draait op Windows 8 Pro. Notebookitalia was tijdens Computex 2013 aanwezig en maakte onderstaande demonstratievideo.

Wanneer de Transformer Book T300 op de markt verschijnt is nog niet duidelijk maar de verwachting is dat de prijs iets lager zal liggen dan het huidige model. Zo moet de versie met Intel Core i3-processor en 128GB SSD in de winkels komen te liggen voor zo’n 750 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.