Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chinese Hampoo toont eerste 10.1-inch tablet met bril-vrij 3D display

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2013, 10:07 Categorie3D tablets

Hoewel vaak beweerd wordt dat Chinese fabrikanten, met name van goedkope tablets, alles kopiëren van de grotere A-merken zijn er voldoende Chinese bedrijven die proberen te innoveren. Hampoo is één van deze bedrijven en heeft een 10.1-inch Android tablet ontwikkeld die beschikt over een bril-vrij 3D display.

De 3D-hype op televisies is zo goed als voorbij maar wanneer bril-vrij 3D, ook wel autostereoscopisch 3D, geïntroduceerd wordt zou de techniek wederom een duw in de rug kunnen krijgen. Voor mobiele apparaten is bril-vrij 3D al langere tijd beschikbaar. De techniek hiervoor is eenvoudiger aangezien in 90 procent van de gevallen maar één persoon naar het scherm kijkt. We hebben de afgelopen twee jaar dan ook al een aantal bril-vrije 3D tablets voorbij zien komen maar Hampoo zegt het eerste high-end model met een formaat van 10.1-inch te hebben.

De tablet is uitgerust met een IPS lcd display dat voorzien is van een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, en draait op een Texas Instruments 4470-processor. Het geheel is voorzien van Android software maar het unieke is de 3D-engine die door het bedrijf ontwikkeld is. Hiermee kan native 3D-materiaal afgespeeld worden maar is het ook mogelijk 2D-content als games en films in 3D om te zetten. Om het te bekijken is dus geen bril nodig. Aan de linkerzijde en rechterzijde van het scherm worden dan sliders geplaatst waarmee het effect naar eigen wens afgesteld kan worden.

De tablet van Hampoo zal niet in zijn huidige vorm op de markt verschijnen. Net als veel andere Chinese fabrikanten wordt de basis ontwikkeld maar vervolgens verkocht aan een ander bedrijf dat de tablet onder eigen naam, met eigen aanpassingen op de markt brengt.

Bron: ARMdevices

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.