Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Corning toont anti-reflectie-glas voor tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2013, 14:10 CategorieHardware

Eén van de grote nadelen van de meeste displays die in tablets gebruikt worden is dat ze nogal gevoelig zijn voor reflecties. Het comfortabel werken op je tablet in de tuin kan dan ook nog wel eens lastig zijn wanneer de zon schijnt. Gelukkig komt hier binnenkort verandering in als het aan Corning ligt.

Corning is het bedrijf achter het Gorilla Glass dat we vandaag de dag in een hoop tablets tegenkomen. Dit glas is krasbestendig en kan tegen een stootje. Het bedrijf werkt echter ook aan glas dat weerspiegelingen en reflecties niet meer toont waardoor de leesbaarheid in de buitenlucht toeneemt. Het glas wordt in bovenstaande afbeelding getoond maar de cirkel die je in het midden zien is geen gat. Het glas binnen deze cirkel is namelijk voorzien van de antireflectie coating waardoor je er gewoon doorheen kunt kijken en geen reflecties ziet.

Hoewel dit voor velen onder ons al een belangrijke stap voorwaarts is, is dat niet het enige interessante aan dit glas. Corning heeft het glas namelijk ook voorzien van verbeterde eigenschappen die we van het huidige Gorilla Glass kennen waardoor het nagenoeg onbreekbaar is en krasbestendig is. Volgens Corning kan het glas een druk van 10 gigapascals aan voordat het breekt. Ook beschikt het glas beschikt over een coating die bacteriën die middels de vingers van de gebruiker op het scherm komen doodt en het scherm schoner houdt. Het glas moet 106 keer minder bacteriegevoelig zijn dan gebruikelijk glas.

Daarnaast werkt Corning aan een nieuw soort glas dat gaat onder de naam Willow Glass. Deze glasplaat is net zo sterk als Gorilla Glass maar zo dun als een bankbiljet. Dat is het niet enige want doordat het glas zo dun gemaakt kan worden kunnen er ook flexibele eigenschappen aan worden toegevoegd. Mogelijk zien we dit glas terug in de eerste flexibele smartphones en tablets.

Kortom, een aantal interessante ontwikkelingen die we graag terugzien in de volgende generatie tablets en smartphones. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de eerste producten met dit glas op de markt verschijnen.

Via: PhoneArena

 • Delen:

Reacties

 1. Nathan
  03 juli, 2013 om 14:36

  het lijkt net of ze er gewoon een cirkel uit ‘gezaagd’ hebben :), maar hopelijk gaat dit snel door gevoerd worden..

 2. Gerrit
  03 juli, 2013 om 15:17

  Laat ik nu jaren geleden een zelfde opstelling hebben gezien voor brillenglazen. Ik probeerder met mijn vinger door het “gat” te gaan wat uiteraard niet lukte. Ik draag al meer dan 40 jaar een bril en heb de ontspiegelingen zien verbeteren. Deze ultra ontspiegeling in een bril kijkt veel rustiger, maar één groot nadeel van deze extreem goed ontspiegeling: ieder afdruk erop is zeer storend. En laat je nu net met je vette vingers steeds aan het glas zitten.
  Ik hoop dat deze technologie beter werkt anders wordt je ergernis over vingerafdrukken alleen maar groter.

  • Martijn Chel
   03 juli, 2013 om 15:33

   Volgens Corning (zie artikel) wordt er ook een coating gebruikt die viezigheid als vingerafdrukken tegengaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.