De drie beste apps voor het bewerken van documenten op je Android tablet

19 juli 2013 3 Minuten 5 Reacties
Android-apps-must-have

Met je tablet heb je altijd en overal de mogelijkheid om jouw documenten te bewerken. In dit artikel vind je de beste apps hiervoor. Twee gratis apps en één betaalde app.

Ken je dat? Je gaat zo een presentatie geven, maar er schiet je 10 minuten voor de presentatie nog iets te binnen dat je écht in de presentatie wilt hebben. Alleen heb je even geen computer binnen bereik. Alleen je tablet. Met deze drie apps heb je geen probleem, want hiermee kun je prima jouw presentatie aanpassen.

OfficeSuite Pro 7 (PDF  & HD)

Dit is het meest complete office pakket voor jouw Android tablet. Met deze app kun je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden bekijken, maken, bewerken, afdrukken en delen. OfficeSuite bevat een filemanager en integratie met cloud-diensten zoals Box.net, Dropbox, Google Drive, SkyDrive en SugarSync. Deze app is mijn persoonlijke favoriet, want deze komt het dichtst in de buurt bij de Office software die ik gewend ben op mijn laptop. Erg handig aan OfficeSuite Pro zijn de templates die standaard beschikbaar zijn in de app. Zo zijn er bijvoorbeeld templates voor CV’s en facturen.

Ondersteunde bestandsformaten

  • Tekst-formaat – DOC, DOCX, DOCM, RTF, TXT, LOG
  • Spreadsheet – XLS, xlsx, xlsm, CSV
  • Presentatie – PPT, PPTX, PPS, ppsx, PPTM, PPSM
  • Andere formaten – PDF, EML, ZIP

Nog een goede reden om deze app in dit lijstje te zetten is het grappige filmpje wat erbij hoort.

OfficeSuite Pro 7 (PDF & HD) kost €11,47 in de Play Store.

KingSoft Office 5.6

Als je OfficeSuite Pro 7 toch aan de prijzige kant vindt dan is KingSoft Office een goed idee. Deze gratis app heeft veel functionaliteiten aan boord die de duurdere concurrenten ook hebben. Zo biedt de app onder andere ondersteuning voor verschillende cloud-services, zoals Google Drive, DRopbox en Box.net. Daarnaast heeft KingSoft Office ook een ingebouwde filemanager, om al jouw bestanden netjes te beheren. De app biedt ondersteuning voor 23 bestandsformaten, waaronder DOC, DOCX, TXT, XLS, XLSX, PPT, PPTX en PDF. Zelf vind ik OfficePro een stuk professioneler ogen en de templates zijn af en toe handig. Veel meer grote verschillen heb ik niet kunnen ontdekken.

Kingsoft Office is gratis te downloaden in de Play Store.

Google Drive 

Als je Google Drive al gebruikt dan is dit waarschijnlijk voor jou de beste manier om documenten te bewerken. Zelf gebruik ik het wel heel veel. Ik vind het fijn dat ik overal bij mijn documenten kan. Natuurlijk kan dat ook met Dropbox, maar met Google Drive heb je ook nog eens een goede editor in handen.

Met Google Drive kun je Google documenten bewerken en overige documenten, zoals Office-documenten en pdf’s, kun je bekijken of laten omzetten. Toegegeven, Google Drive is de minste editor in dit rijtje en ik zou het ook alleen maar gebruiken als je al je documenten in de Google wolk opslaat. Maar voor de kleine snelle wijzigingen voldoet deze app zeker en wanneer je samen met anderen aan documenten werkt is Google Drive ook een ideale oplossing.

Google Drive is gratis te downloaden in de Play Store.

Welke apps gebruik jij?

Gebruik jij je Android tablet om documenten te bewerken? En welke apps gebruik jij dan? Ik hoor het graag van je in de reacties! 

Reacties (5)