Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste apps voor het bewerken van documenten op je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2013, 10:25 CategorieAndroid

Ken je dat? Je gaat zo een presentatie geven, maar er schiet je 10 minuten voor de presentatie nog iets te binnen dat je écht in de presentatie wilt hebben. Alleen heb je even geen computer binnen bereik. Alleen je tablet. Met deze drie apps heb je geen probleem, want hiermee kun je prima jouw presentatie aanpassen.

OfficeSuite Pro 7 (PDF  & HD)

Dit is het meest complete office pakket voor jouw Android tablet. Met deze app kun je Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden bekijken, maken, bewerken, afdrukken en delen. OfficeSuite bevat een filemanager en integratie met cloud-diensten zoals Box.net, Dropbox, Google Drive, SkyDrive en SugarSync. Deze app is mijn persoonlijke favoriet, want deze komt het dichtst in de buurt bij de Office software die ik gewend ben op mijn laptop. Erg handig aan OfficeSuite Pro zijn de templates die standaard beschikbaar zijn in de app. Zo zijn er bijvoorbeeld templates voor CV’s en facturen.

Ondersteunde bestandsformaten

 • Tekst-formaat – DOC, DOCX, DOCM, RTF, TXT, LOG
 • Spreadsheet – XLS, xlsx, xlsm, CSV
 • Presentatie – PPT, PPTX, PPS, ppsx, PPTM, PPSM
 • Andere formaten – PDF, EML, ZIP

Nog een goede reden om deze app in dit lijstje te zetten is het grappige filmpje wat erbij hoort.

OfficeSuite Pro 7 (PDF & HD) kost €11,47 in de Play Store.

KingSoft Office 5.6

Als je OfficeSuite Pro 7 toch aan de prijzige kant vindt dan is KingSoft Office een goed idee. Deze gratis app heeft veel functionaliteiten aan boord die de duurdere concurrenten ook hebben. Zo biedt de app onder andere ondersteuning voor verschillende cloud-services, zoals Google Drive, DRopbox en Box.net. Daarnaast heeft KingSoft Office ook een ingebouwde filemanager, om al jouw bestanden netjes te beheren. De app biedt ondersteuning voor 23 bestandsformaten, waaronder DOC, DOCX, TXT, XLS, XLSX, PPT, PPTX en PDF. Zelf vind ik OfficePro een stuk professioneler ogen en de templates zijn af en toe handig. Veel meer grote verschillen heb ik niet kunnen ontdekken.

kingsoft_office

Kingsoft Office is gratis te downloaden in de Play Store.

Google Drive 

Als je Google Drive al gebruikt dan is dit waarschijnlijk voor jou de beste manier om documenten te bewerken. Zelf gebruik ik het wel heel veel. Ik vind het fijn dat ik overal bij mijn documenten kan. Natuurlijk kan dat ook met Dropbox, maar met Google Drive heb je ook nog eens een goede editor in handen.

Met Google Drive kun je Google documenten bewerken en overige documenten, zoals Office-documenten en pdf’s, kun je bekijken of laten omzetten. Toegegeven, Google Drive is de minste editor in dit rijtje en ik zou het ook alleen maar gebruiken als je al je documenten in de Google wolk opslaat. Maar voor de kleine snelle wijzigingen voldoet deze app zeker en wanneer je samen met anderen aan documenten werkt is Google Drive ook een ideale oplossing.

google_drive

Google Drive is gratis te downloaden in de Play Store.

Welke apps gebruik jij?

Gebruik jij je Android tablet om documenten te bewerken? En welke apps gebruik jij dan? Ik hoor het graag van je in de reacties! 

 • Delen:

Reacties

 1. elos
  19 juli, 2013 om 15:49

  OpenOffice (surface pro) en Google Drive (galaxy note 10.1) zijn mijn favorieten,eigenlijk heb ik geen Office achtige editor meer nodig, al is OpenOffice niet op alle vlakken identiek. Voor het betere spreadsheet werk is Google drive erg sterk.Ik zou dan ook niet gauw meer een app kopen.

 2. martin uithoorn
  21 juli, 2013 om 2:08

  zou zo’n applicatie een volledige vervanger zijn icm met een toetsenbord. voor mijn huidige (mini)laptop met office 2007 waarvan ik hoofdzakelijk word en powerpoint gebruik.

  gr

 3. Martha
  27 november, 2014 om 1:47

  Heb even vraagje…heb op laptop office 2010 en heb nog nooit iets in een wolkje opgeslagen…maar heb nu(sinds vanmiddag) ook een tablet gekocht en wil mijn documenten kunnen maken en bewerken en zo ook op mijn tablet…Wat raden jullie me aan dan? en stel ik download die kingsoftapp…kan ik dan zo mijn docjes naar mijn tablet overhevelen? Misschien domme vraag hoor maar ben even een nitwit op dit gebied… Alvast bedankt voor goeie suggesties :)
  Martha

  • Martijn Chel
   27 november, 2014 om 10:57

   Hoi Martha,
   Gebruik een dienst als Dropbox. Hiermee kun je je bestanden op al je apparaten openen en heb je altijd de laatste versie.

 4. Vanmol
  11 december, 2014 om 21:44

  is hancom office geschikt voor alle android tablets?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.