De drie beste apps voor het bewerken van foto’s op je Android tablet

03 juli 2013 2 Minuten 6 Reacties
Android-apps-must-have

Met je tablet bij je heb je altijd en overal een krachtig instrument om foto's te bewerken. Met de camera kun je foto's maken en met de juiste app kun je de foto direct bewerken.

Hieronder vind je mijn selectie van de drie beste apps voor het bewerken van foto’s.

Adobe Photoshop Touch

Als je gewend bent om met Photoshop te werken dan is de app voor jou. Photoshop Touch is een uitgeklede versie van de professionele applicatie en geeft je veel van de bekende instrumenten in handen. Met een paar eenvoudige handelingen kun je afbeeldingen samenvoegen, verbeteren en delen met je vrienden.

Heel krachtig is de integratie met Creative Cloud van Adobe. Als je een afbeelding hebt bewerkt op je tablet kun je deze opslaan in de Creative Cloud, zodat je thuis snel weer verder kunt in “de echte” Photoshop. Adobe Photoshop Touch kun je voor €7,99 kopen in de Play Store.

Snapseed

Snapseed heb ik al eerder besproken, maar de app verdient echt een plek in dit artikel.  Als Photoshop je te ver gaat dan is Snapseed misschien wel iets voor jou. De app werkt heel intuïtief en je kunt er eigenlijk direct mee aan de slag. Met de vele filters en mogelijkheden kun je van elke foto een kunstwerk maken. Als je een foto bewerkt heb dan kun je deze eenvoudig vanuit de app delen met jouw netwerk. Snapseed is gratis en te downloaden in de Play Store.

Aviary

Een beetje vergelijkbaar met Snapseed is Aviary. Ook deze tool leent zich goed voor het snel bewerken van foto’s met filters en andere gereedschappen. Zelf vind ik dat deze app minder intuïtief werkt dan Snapseed, maar er is meer keuze uit effecten en filters. Deze effecten en filters kun je los downloaden in de Play Store.

Aviary kun je gratis downloaden in de Play Store. Er zijn zowel gratis als betaalde filters te vinden. Hieronder een filmpje van de smartphone versie, maar de app werkt ook fullscreen op je tablet.

Welke apps gebruik jij?

Gebruik jij je Android tablet om foto’s te bewerken? En welke apps gebruik jij dan? Ik hoor het graag van je in de reacties! 

Reacties (6)