De drie beste apps voor het luisteren van muziek op je Android tablet

11 juli 2013 2 Minuten 9 Reacties
Android-apps-must-have

Net als met je smartphone heb je met je tablet altijd een apparaat bij de hand om muziek mee af te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het bewerken van een foto naar jouw favoriete muziek luisteren. In dit artikel deel ik mijn drie favoriete apps om muziek te luisteren. Eentje voor streaming audio, één voor radio en één voor gedownloade muziek.

Spotify

Ik ben een groot fan van Spotify. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik deze app gebruik. Met Spotify heb ik altijd alle muziek bij de hand. Niet alleen mijn favoriete muziek, maar bijna alles is op Spotify te vinden. De reden dat ik Spotify zoveel gebruik is dat ik geen muziek meer hoef te downloaden.

De Spotify app is gratis, maar je hebt een Premium abonnement nodig om de app te kunnen gebruiken. Zonder abonnement kun je de app 48 uur gratis uitproberen. Uiteraard vind je de app in de Play Store.

TuneIn Radio

Af en toe heb ik de behoefte om naar de radio te luisteren. Het komt niet heel vaak voor, want liever luister ik mijn eigen muziek. Maar zeker als ik in het buitenland ben vind ik het soms wel lekker om even naar de radio te luisteren. Dan maak ik graag gebruik van TuneIn Radio, voor mij de beste Android app als je naar de radio wilt luisteren.

Met TuneIn Radio heb je de beschikking over 70.000 radiostations en 2 miljoen podcasts dus altijd genoeg muziek bij de hand.

TuneIn Radio is er zowel in een gratis als in een betaalde versie. Met de betaalde versie (€3,84) kun je eenvoudig audio opnemen van de radiostations.

doubleTwist Player

DoubleTwist Player is mijn favoriete app als ik gedownloade muziek af wil spelen. Op mijn laptop heb ik nog een hele verzameling die ik beheer in iTunes en deze kan ik met doubleTwist heel eenvoudig importeren. De app is al erg compleet, maar met (betaalde) uitbreidingen kun nog meer met doubleTwist. Zo kun je bijvoorbeeld je muziek streamen naar Xbox, PS3, Sonos, of Apple TV met AirSync for iTunes & Airplay.

doubleTwist is een gratis app en is verkrijgbaar in de Play Store.

Welke apps gebruik jij?

Gebruik jij je Android tablet om naar muziek te luisteren? En welke apps gebruik jij dan? Ik hoor het graag van je in de reacties!

Reacties (9)