Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste apps voor het luisteren van muziek op je Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2013, 11:46 CategorieAndroid

Net als met je smartphone heb je met je tablet altijd een apparaat bij de hand om muziek mee af te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het bewerken van een foto naar jouw favoriete muziek luisteren. In dit artikel deel ik mijn drie favoriete apps om muziek te luisteren. Eentje voor streaming audio, één voor radio en één voor gedownloade muziek.

Spotify

Ik ben een groot fan van Spotify. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik deze app gebruik. Met Spotify heb ik altijd alle muziek bij de hand. Niet alleen mijn favoriete muziek, maar bijna alles is op Spotify te vinden. De reden dat ik Spotify zoveel gebruik is dat ik geen muziek meer hoef te downloaden.

Spotify for music

De Spotify app is gratis, maar je hebt een Premium abonnement nodig om de app te kunnen gebruiken. Zonder abonnement kun je de app 48 uur gratis uitproberen. Uiteraard vind je de app in de Play Store.

TuneIn Radio

Af en toe heb ik de behoefte om naar de radio te luisteren. Het komt niet heel vaak voor, want liever luister ik mijn eigen muziek. Maar zeker als ik in het buitenland ben vind ik het soms wel lekker om even naar de radio te luisteren. Dan maak ik graag gebruik van TuneIn Radio, voor mij de beste Android app als je naar de radio wilt luisteren.

Met TuneIn Radio heb je de beschikking over 70.000 radiostations en 2 miljoen podcasts dus altijd genoeg muziek bij de hand.

TuneIn Radio Android

TuneIn Radio is er zowel in een gratis als in een betaalde versie. Met de betaalde versie (€3,84) kun je eenvoudig audio opnemen van de radiostations.

doubleTwist Player

DoubleTwist Player is mijn favoriete app als ik gedownloade muziek af wil spelen. Op mijn laptop heb ik nog een hele verzameling die ik beheer in iTunes en deze kan ik met doubleTwist heel eenvoudig importeren. De app is al erg compleet, maar met (betaalde) uitbreidingen kun nog meer met doubleTwist. Zo kun je bijvoorbeeld je muziek streamen naar Xbox, PS3, Sonos, of Apple TV met AirSync for iTunes & Airplay

doubleTwist is een gratis app en is verkrijgbaar in de Play Store.

Welke apps gebruik jij?

Gebruik jij je Android tablet om naar muziek te luisteren? En welke apps gebruik jij dan? Ik hoor het graag van je in de reacties! 

 • Delen:

Reacties

 1. Dieter
  12 juli, 2013 om 10:03

  Deezer is absoluut de beste app voor mij. ik vind bijna alles in hun catalogus en ik ontdek er heel wat nieuwe muziek. Ook de off-line modus is de max. Dus Deezer ;)

 2. Bruno
  28 juli, 2013 om 8:24

  Google play music
  Al je eigen muziek online via wifi, en zowel op je PC’s, tablet en smartphone. Tot. 20.000 nummers.

  Internetradio
  Winamp (shoutcast), Tunein radio

  Geposte muziek: Soundcloud

 3. DG
  16 februari, 2014 om 21:58

  Ik gebruik daar de de audio app van synology voor om mijn muziek vanaf mijn synology NAS te streamen.
  En tune in voor de radiostations.

 4. Lieke
  19 november, 2014 om 16:11

  Kan iemand mij helpen, ik heb een acer liquid e700 gekocht en nu wil ik mijn muziek afspelen die op de sd kaart staat. Hoe doe ik dat en is hier misschien een app voor? Alvast bedankt

 5. Andre
  27 april, 2015 om 21:46

  Ik ben op zoek naar een muziekapparatuur die ook een single plat mode optie bevat. Met andere woorden, ook al maak ik gebruik van een platvis dan nog moet de muniek na elk nummer stoppen. Hebben jullie soms tips.

 6. meijer
  22 juni, 2015 om 15:30

  hoe kan ik via mijn tablet naar de radio luisteren en ook harder en zachter kan zetten hoe moet dat.Harrie

 7. Amber
  08 november, 2015 om 14:04

  Ik heb net een samsung galaxy gekocht en zou daar graag mijn eigen muziek opzetten.
  Tot nu toe had ik een iphone en kon ik gemakkelijk downloaden via i-tunes. Nu met samsung lukt het me niet, kent er iemand een app of een manier om van youtube muziek te downloaden en op mijn gsm te zetten?

 8. Lidy
  26 januari, 2016 om 12:01

  Als ik maar muziek luister via mijn tablet gaat na ongeveer 10 minuten mijn tablet alweer uit, wat moet ik doen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.