Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #6

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2013, 13:24 CategorieApplicaties

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet.

Feedly

Met Feedly blijf je op de hoogte van jouw favoriete websites en onderwerpen. Waar je voorheen Google Reader gebruikte om RSS-feeds te verzamelen is Feedly “the next best thing”. Nu Google Reader niet meer is stappen veel mensen over naar Feedly. De app heeft de overstap gemakkelijk gemaakt door de afgelopen maand een makkelijke synchronisatie mogelijk te maken.

Anders dan bij Google Reader krijg je bij Feedly een beetje het gevoel dat je een magazine aan het lezen bent. Net als bij Flipboard, alleen dan van de websites die jij graag wilt volgen. Feedly is gratis te downloaden in de Play Store.

Aldiko Book Reader

Hoewel ik een e-reader heb grijp ik nog weleens naar mijn tablet om een boek of pdf te lezen. De app die ik daar dan voor gebruik is Aldiko Book Reader. Met deze app kun je EPUB- en PDF-bestanden lezen. Maar ook Adobe DRM encrypted eBooks behoren tot de mogelijkheden.

De manier waarop jij het boek wilt lezen kun je helemaal naar jouw smaak instellen. En dat is het grootste verschil met een ereader. Daarnaast kun je eenvoudig je eigen bibliotheek aanmaken door categorieën en tags toe te kennen aan de boeken die je geïmporteerd hebt. Ook Aldiko Book Reader is gratis te downloaden in de Play Store.

Magisto

Magisto maakt het bewerken van video’s op je tablet leuk en gemakkelijk. Selecteer de video’s en een soudtrack verzin vervolgens een titel en Magisto doet de rest. In een paar minuten maakt de app een compilatie van de filmpjes die jij hebt geselecteerd. Deze video kun je vervolgens eenvoudig delen vanuit de app.

Met Magisto hoef je geen professionele video editor te zijn om leuke filmpjes te kunnen maken. Magisto kun je gratis downloaden in de Play Store.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Reacties

  1. Mr_MdR
    02 juli, 2013 om 20:22

    Ik gebruik liever Moon reader. Ik heb verschillende geprobeerd waaronder aldiko. Deze zijn het niet geworden omdat o.a. het “koop onze boeken” deel erg in de weg zit.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyersoft.moonreader&feature=related_apps

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.