Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #5

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2013, 16:34 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een handige kunst-app, een video app voor kinder en een reis-app.

Van Gogh 3D Art Gallery

Fan van het werk van Van Gogh? Met deze app loop je door een virtuele expositie van zijn schilderijen. Door de hoge kwaliteit van de werken en de realistische weergave van de ruimte voelt het alsof je in een museum rondloopt. De grootte van de app bewijst de kwaliteit van de werken wel, voor de Retina iPad is dit 249Mb. Het is zeer leuk om rond te lopen en geeft net dat beetje extra dan wanneer je gewoon de schilderijen bekijkt op het internet. Voor een prijs van €0,89 (download) is het goedkoper dan een kaartje voor het Rijksmuseum of Kröller Muller.

Van-gogh-app

Koekoek TV

Op vakantie in eigen land en vervelende kinderen in de auto? De maker van Koekoek TV snapt dat het een risico is om je kinderen zelf YouTube filmpjes te laten opzoeken en bekijken, vandaar deze app. Alle filmpjes zijn geschikt voor kinderen en bieden uren aan veilig kijkplezier voor de kids. Let er wel op dat het veel geld kost om in het buitenland filmpjes te streamen, tenzij je WiFi van het hotel of de camping gebruikt natuurlijk. Een paar voorbeelden van beschikbare filmpjes zijn: Moffel en Piertje, Kinderen voor Kinderen en Jacob Dubbel. Deze app is gratis te downloaden in de App Store.

Koekoek-tv-app

Sullivan’s List

Hou je van cultuur snuiven? Sullivans List is een app met prachtige foto’s en uitgebreide beschrijvingen over 350 traditionele feesten in verschillende landen. Door de foto’s die heel mooi uitvallen op het Retina scherm van de iPad krijg je er echt zin in om bij te zijn. Bij elk avontuur staan dan ook de opties ‘Book trip’ en ‘Add to my list’ en kan je het bovendien delen op Facebook. Ook staat er een uitgebreide beschrijving bij en een verhaaltje over het ontstaan. Als je er echt heen gaat heeft Sullivan nog wat handige tips voor je. Deze werkelijk prachtige app kost €2,69 (download) maar is elke cent meer dan waard!

Sullivans-List-apps

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.