Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #7

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2013, 12:11 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een kaarten-app, een live tv-app en een wifi-app.

Google Maps

Sinds Google niet meer de kaarten applicatie op de iPad en iPhone verzorgt, is er een losse app voor het iOS besturingssysteem beschikbaar. Sinds kort is deze ook geoptimaliseerd voor de iPad. Als je meerdere diensten van Google gebruikt, zal de interface er bekend uit zien. Het is geheel in stijl met de overige Google apps. De app is strak vormgegeven met de nadruk op de kaart zelf, niet op verschillende menu’s en knoppen. Dit resulteert in een overzichtelijke app die makkelijk te bedienen is.

iPad-app-google-maps

Eén van de voordelen van Google Maps ten opzichte van Apple Maps, is dat ook fietsroutes worden ondersteund. Tevens is er uitgebreide verkeersinformatie beschikbaar en synchronisatie met de browser-variant van de kaarten dienst. Google Maps kan gratis gedownload worden uit de App Store.

Nederland 1 2 3 TV

Een tijdje terug werd bekend dat de namen van de Publieke zenders gaan verananderen. Deze worden veranderd naar NPO 1, 2 en 3. Daarbij kan iedereen die in Nederland een internetverbinding heeft deze zenders nu live bekijken want via npo.nl is altijd een live-stream beschikbaar van alle drie de kanalen. Nu is er ook een app van opgedoken in de App Store. Deze laat simpelweg de website zien, maar dan wel met de zenders los onderin weergegeven. Je kunt alle 11 kanalen van de publieke omroepen bekijken, waaronder Nederland 1, 2 en 3, Journaal 24, Politiek 24, Z@ppelin en Cultura 24. Ook is de gids simpel te benaderen.

iPad-app-npo

De app werkt heel vanzelfsprekend; je tapt op de gewenste zender en je kunt live tv kijken kijken. Enige nadeel is dat het alleen vanuit Nederland werkt. Maar met een beetje kennis los je dat op via een VPN. De ‘Nederland 1 2 3 TV app’ is gratis te downloaden in de App Store.

Wi-Fi Finder

De vakantietijd komt eraan en velen gaan dan naar het buitenland op vakantie. Aangezien de prijzen per MB in het buitenland vaak hoger zijn dan de kosten van een week boodschappen doen, is het slim om niet te internetten via 2, 3 of 4G. In plaats daarvan kan je beter je iPad verbinden met een Wi-Fi accespoint. Bij de meeste campings, hotels en restaurants is er namelijk wel een beschikbaar.

iPad-app-wifi-finder

Om te voorkomen dat je daar naar moet zoeken is er deze app; Wi-Fi Finder. Thuis typ je alvast de locatie in, en je krijgt een mooi lijstje met beschikbare Wi-Fi hotspots. Je kan kiezen of je alleen de gratis varianten wil zien, of ook de betaalde toegangspunten. Dus verbinden en internetten maar! Wi-Fi Finder is gratis te downloaden in de App Store.

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Frank
  18 juli, 2013 om 17:18

  Kunnen jullie niet voor de Windows 8 rt gebruikers meer apps toevoegen? Mis deze hier.

  • Martijn Chel
   18 juli, 2013 om 17:25

   Ik ben op zoek naar iemand die zich daarmee bezig kan houden, maar helaas zijn er nog maar weinig mensen die echt met de Windows apps bezig zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.