Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #8

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2013, 11:52 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week een video-app, een filmdatabase-app en een sterren-app.

VLC

Even een filmpje kijken op je iPad? Dat kan natuurlijk standaard via iTunes, maar dan zit je vast aan het door Apple ondersteunde formaat: .mp4. Aangezien de meeste Blu-Ray rips van films in .mkv formaat staan, moet je eerst alles omzetten. Met VLC hoeft dat niet meer, via iTunes of zelfs via Wi-Fi sleep je videobestanden naar de app en hij speelt het zo af!

VLC-player

De VLC app maakt gebruik van dezelfde code als de Windows en Mac applicatie, dus bijna alle formaten worden ondersteund. Nooit meer gedoe met converteren dus. VLC is gratis te downloaden in de App Store.

IMDb

IMDb staat voor International Movie Database. In deze database staan alle films die ooit uitgebracht zijn. Met de app kan je heel simpel films aan je ‘watchlist’ toevoegen, zo weet je welke films je nog moet kijken. Ook kan je films heel simpel beoordelen met een cijfer.

IMDb

Tevens kan je uitgebreide informatie bekijken over acteurs, regisseurs en schrijvers. IMDb is gratis te downloaden in de App Store.

Ster 3D+

Ooit wel eens naar de sterren gekeken? Ik ook, maar verder dan de grote en kleine beer kwam ik niet. Toen kwam ik erachter dat deze app bestaat. Je richt hem simpelweg richting de sterren en je ziet hoe de ster heet, en van welk figuur het deel uitmaakt. Ook kan je zoeken op planeten, manen etc.

Ster3D

Bovendien zie je bij bijvoorbeeld het sterrenbeeld ‘eenhoorn’, ook een plaatje van een eenhoorn over de desbetreffende sterren liggen. Ster 3D+ kost €2,69 en is te downloaden in de App Store

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  25 juli, 2013 om 23:52

  Het enige wat er bij mij onbreekt is de Ipad zelf. ;-)

  • frits
   26 juli, 2013 om 14:34

   Hallo,
   Je hoeft niet meer zonder te zitten, als je de iPad-1, WiFi + 3G, die ik over heb wegens de aanschaf van de iPad-4, koopt voor
   € 195,00 incl. org. verpakking, leren etui en org. kabel voor aansl. TV / Monitor (beeldscherm krasvrij)
   Laat maar wat van je horen als dit interessant is, bellen kan ook : 06 44962600
   Vrgr. Frits

 2. Jan
  26 juli, 2013 om 18:09

  Nee je begrijpt me verkeerd: ik heb Android.
  Waarom zou ik een Ipad willen hebben ? ;-#

  • Ruud
   22 september, 2013 om 13:20

   Vrij vertaald: ik heb een Opel, wat moet ik met een Mercedes…..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.