Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #8

25 juli 2013 2 Minuten 4 Reacties
must-have-apps-ipad

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw iPad.

Deze week een video-app, een filmdatabase-app en een sterren-app.

VLC

Even een filmpje kijken op je iPad? Dat kan natuurlijk standaard via iTunes, maar dan zit je vast aan het door Apple ondersteunde formaat: .mp4. Aangezien de meeste Blu-Ray rips van films in .mkv formaat staan, moet je eerst alles omzetten. Met VLC hoeft dat niet meer, via iTunes of zelfs via Wi-Fi sleep je videobestanden naar de app en hij speelt het zo af!

De VLC app maakt gebruik van dezelfde code als de Windows en Mac applicatie, dus bijna alle formaten worden ondersteund. Nooit meer gedoe met converteren dus. VLC is gratis te downloaden in de App Store.

IMDb

IMDb staat voor International Movie Database. In deze database staan alle films die ooit uitgebracht zijn. Met de app kan je heel simpel films aan je ‘watchlist’ toevoegen, zo weet je welke films je nog moet kijken. Ook kan je films heel simpel beoordelen met een cijfer.

Tevens kan je uitgebreide informatie bekijken over acteurs, regisseurs en schrijvers. IMDb is gratis te downloaden in de App Store.

Ster 3D+

Ooit wel eens naar de sterren gekeken? Ik ook, maar verder dan de grote en kleine beer kwam ik niet. Toen kwam ik erachter dat deze app bestaat. Je richt hem simpelweg richting de sterren en je ziet hoe de ster heet, en van welk figuur het deel uitmaakt. Ook kan je zoeken op planeten, manen etc.

Bovendien zie je bij bijvoorbeeld het sterrenbeeld ‘eenhoorn’, ook een plaatje van een eenhoorn over de desbetreffende sterren liggen. Ster 3D+ kost €2,69 en is te downloaden in de App Store

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

Reacties (4)