Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps voor het bewerken van documenten op je iPad

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2013, 14:56 CategorieiPad

Een iPad is natuurlijk heel leuk om spelletjes op te spelen en films mee te kijken, maar soms moet er serieus gewerkt worden. Daarom in dit artikel drie apps voor het bewerken van documenten op je iPad. Bij deze apps zijn de basisfuncties voor het bewerken van documenten hetzelfde, daarom hebben we alleen de extra functies en de grote verschillen beschreven.

Quickoffice Pro HD

Voor ik wat over deze app ga zeggen moet ik eerst benoemen dat Quickoffice onlangs is ingelijfd door Google. Het is niet daarom duidelijk hoe lang de app nog beschikbaar blijft in de huidige vorm. Desondanks is de app het wel waard om beschreven te worden.

Quickoffice is een app met meerdere functies. Je kan er Word documenten (.doc en .docx), Excel spreadsheets (.xls en .xlsx) en Powerpoint presentaties (.ppt en .pptx) mee bewerken. De meest gangbare formaten worden dus ondersteund. Ook werkt de app prima in combinatie met het on-screen keyboard en met een Bluetooth toetsenbord. De app zelf is niet zo heel bijzonder. De basis functies zoals dikgedrukt, schuin en onderstreept zijn aanwezig, maar natuurlijk is er ook spellingcontrole, kun je opmerkingen aan documenten toevoegen en kun je grafieken en tabellen in documenten plaatsen.

QuickOffice-iPad

Een leuke extra is de ‘Track Changes’ functie. Hiermee kan je zien wie wat heeft toegevoegd als je een bestand opent vanuit de cloud. Er is overigens directe integratie van Google Drive maar ook kun je werken met andere cloud-diensten. Nog een leuke functie is de mogelijkheid om de presentatie op een externe monitor of beamer weer te geven. Hier is wel het koppelingsstukje van Apple voor nodig.

Quickoffice Pro HD kost €17,99 in de App Store.

Documents to Go

In Documents to Go kan je ook meerdere dingen doen. In de Standard versie kan je Word en Excel bestanden maken en aanpassen en Powerpoints weergeven. In de Premium versie kan je ook Powerpoints maken en wijzigen. Ook heeft de premium versie als voordeel dat je in de cloud (Google Drive, Box.net en Dropbox) kan werken. Daarbij krijg je een gratis desktop applicatie voor Mac en Windows waarmee je bestanden kunt openen, bewerken en synchroniseren.

Documents-to-go-iPad

Het uiterlijk van deze app is wel iets anders dan die van de andere apps. Alles zit verstopt in een kleine balk aan de onderkant van het scherm. Wil je tekst dikgedrukt maken moet je eerst het juiste icoontje aantikken om vervolgens op ‘B’ te tikken. Dit werkt soms wat omslachtig. Verder is het een prima applicatie voor het bewerken van documenten met nagenoeg alle standaard functies die van van een dergelijke app mag verwachten.

Documents to Go Standard kost €8,99 en de Premium versie kost €14,99 in de App Store.

Pages

Pages is een app van Apple zelf, die deel uitmaakt van de iWork Suite. Deze app kan alleen Word en Pages documenten bewerken. Om je Powerpoints en Excel bestanden te wijzigen zal je dus een andere app moeten aanschaffen, bijvoorbeeld de KeyNote app die ook deel uitmaak van de iWork Suite.

Pages heeft een uiterlijk dat aardig overeenkomt met het uiterlijk Quickoffice. De veelgebruikte functies zijn te vinden in een balk bovenin. Dat werkt erg handig en intuïtief omdat je dit mogelijk gewend bent van Office op je computer. Pages werkt samen met iCloud dus als je Pages ook op je Mac hebt staan zijn je je bestanden overal beschikbaar. Binnenkort is Pages overigens ook online beschikbaar op Windows computers.

Pages-iPad-documenten

Éen van de voordelen van Pages zijn de mooie meegeleverde sjablonen en stijlen. Hiermee maak je in een mum van tijd rapporten, flyers en posters. Alle Word documenten worden ondersteund. Deze kan je openen vanuit je Mail, je browser, WebDAV of via je PC of Mac via iTunes. Verder kun je in documenten alle bekende bewerkingen doorvoeren, tabellen toevoegen en diagrammen aanmaken.

Pages kost €8,99 in de App Store.

Apps voor bewerken documenten

Als je een compleet pakket zoekt is Quickoffice aan te bevelen, vanwege de vele functies en de ondersteunde formaten. Echter, als je enkel tekst documenten wil bewerken is Pages de eerste keuze vanwege het mooie design, het intuïtieve gebruik en de goede lay-out.

 • Delen:

Reacties

 1. Martin Baas
  19 september, 2014 om 19:49

  Quickoffice pro werkt niet onder IOS 8.0

 2. Michel
  22 september, 2014 om 14:44

  Grrrrrrr quickoffice werkt niet meer onder ios8 pisst off about it was een heerlijke app heeft best wat geld gekost destijds. Verzinnen die koekebakkers weer wat aaaaaaaaaaarrrrrrrrrggggggggghhhhhh

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.