Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox maakt synchronisatie en opslag van app data mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2013, 11:05 CategorieApplicaties

Dropbox is één van de meest populaire diensten voor het in de cloud opslaan van gegevens. Zo kun je bestanden en media die zich op je pc of Mac bevinden in de cloud opslaan waarna je er direct toegang tot hebt op andere apparaten. Dropbox wil echter meer dan puur een doorgeefluik zijn en zet dan ook in op diepere integratie van andere apps.

Het bedrijf heeft een API ontwikkeld die gaat onder de naam Datastores. Met deze API kunnen apps van andere ontwikkelaars eigen data plaatsen in Dropbox op het betreffende apparaat. Deze data kan dan weer uitgelezen worden op een ander apparaat waarop Dropbox geïnstalleerd is. Zo kun je bijvoorbeeld een schets die op je Android tablet gemaakt wordt snel en eenvoudig afmaken op je pc en het is zelfs mogelijk deze data realtime over te zetten waardoor aanpassingen op het ene apparaat direct zichtbaar worden op het andere apparaat.

Door de API ben je als iPad of Android tablet bezitters straks niet meer afhankelijk van het platform waarop je tablet draait. Op dit moment kun je lastig in-app data van apps op je iPad uitwisselen met apps op je Android tablet, tenzij de maker van de app deze informatie voor je synchroniseert tussen de platformen. Dit zijn vaak achter alleen de grote spelers die diensten aanbieden aan miljoenen gebruikers.

Met Datastores is het ongeacht het platform waarop je werkt mogelijk om informatie op te slaan en dus te synchroniseren, ook voor kleinere ontwikkelaars en diensten. Zo biedt de API mogelijkheden voor automatische synchronisatie van alle belangrijke informatie in apps, de opgeslagen games, favorieten en nog veel meer. De API is inmiddels door Dropbox beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Het is nu aan hen om de mogelijkheden te integreren in apps.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.