Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s Nokia tablet met Windows RT duiken op

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2013, 11:43 CategorieHardware

Nokia is nog steeds één van de grootste fabrikanten in de smartphonemarkt maar op het gebied van tablets heeft het bedrijf nog niks op de markt gebracht. Wel gaan er al maanden geruchten en vandaag zijn er zelfs foto’s van een prototype tablet opgedoken.

Dat Nokia op korte termijn met haar eerste tablet komt lijkt zeer waarschijnlijk. Zo verschenen er eerder deze week wederom geruchten waarin gesproken werd over een 10.5-inch en een 8.5-inch tablet. Deze modellen zouden voorzien worden van een aluminium behuizing en uitgerust worden met een high-end Zoom-camera. Echter heeft Nokia zelf nog steeds niks bevestigd over de komst van een tablet.

Nokia-tablet-prototype-2

Bovenstaande foto is één van de eerste echte aanwijzingen dat Nokia werkt aan een tablet. Het zou, volgens een gebruiker op de WPC Forums, gaan om een prototype met een formaat van 10.1-inch. De tablet zou draaien op een quadcore Tegra 3-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz en uitgerust zijn met Windows RT software. Verder zou de tablet beschikken over 2GB aan werkgeheugen, een HDMI-poort, een volwaardige USB-poort, een microSD-kaartlezer en een 16-punts touchscreen.

Vooralsnog kunnen we echter niet zeggen of het hier om een tablet gaan die we, mogelijk in aangepaste vorm, op de markt zullen gaan zien. De kans is groot dat Nokia, wanneer er een tablet gelanceerd wordt, kiest voor specificaties die beter aansluiten bij huidige verwachtingen. Zo is de Tegra 3-processor inmiddels achterhaald en staat ook Windows 8.1 om de hoek. Het laatste dat we van de fabrikant zelf gehoord hebben is dat men overweegt tablets te lanceren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.