Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen grote updates meer voor de BlackBerry PlayBook

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2013, 12:44 CategorieBesturingssystemen

Ondanks meerdere malen beloofd te hebben het nieuwe BB10 besturingssysteem te zullen uitrollen naar de BlackBerry PlayBook liet Blackberry afgelopen maand weten van deze plannen af te zien. Inmiddels heeft het bedrijf ook laten weten geen andere grote updates meer voor de tablet beschikbaar te stellen.

De BlackBerry PlayBook is inmiddels al ruim twee jaar oud maar nog steeds te koop, al is het voor spotprijzen. Vorige maand kregen bezitters van de tablet te horen dat BlackBerry geen update naar BlackBerry 10 beschikbaar zal stellen omdat de hardware geen optimale prestaties kan garanderen. CEO Thorsten Heins gaf aan dat het terugnemen van de tablet en het verdubbelen van het werkgeheugen de enige manier is om de PlayBook te voorzien van BB10 maar dat is vanzelfsprekend geen optie. Na deze tegenslag laat vice president Alec Saunders deze week weten dat ook andere grote updates uit zullen blijven.

Bezitters van de tablet hoeven dus geen features uit BlackBerry 10, waaronder een nieuwe web browser of keyboard, te verwachten en ook worden Android apps voor nieuwe versies van Android niet ondersteund. Wel blijft het bedrijf voorlopig kleine updates uitrollen, onder meer voor de beveiliging en het oplossen van kleine problemen. Blackberry houdt zich naar eigen zeggen ook niet bezig met een nieuwe tablet en focust zich de komende tijd op de ontwikkeling van smartphones die draaien op BB10.

Via: N4BB

  • Delen:
BlackBerry PlayBook
PlayBook OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.