Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt eigen virusscanner ‘Verify Apps’ voor Android uit

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2013, 9:36 CategorieAndroid

De laatste tijd wordt er veel gesproken over de veiligheid van Android. Zo zouden kwaadwillenden middels een zogenaamde exploit relatief eenvoudig toegang krijgen tot je Android-toestel. Om Android-gebruikers beter te beschemen tegen malware heeft Google een eigen virusscanner geïntroduceerd.

De virusscanner is overigens niet nieuw aangezien Google deze met de lancering van Android 4.2 Jelly Bean al introduceerde. Wel wordt de scanner, welke gaat onder de naam ‘Verify Apps’, voortaan in de Google Play Services app, een app die nagenoeg elke Android-gebruiker op zijn toestel heeft staan, geïntegreerd. Hierdoor is het mogelijk ook toestellen met Android 2.3 Gingerbread en hoger beter te beschermen. 95 procent van de Android-toestellen wordt hierdoor nu beter beschermd.

Verify Apps kijkt actief naar gedownloade applicaties, zowel apps uit de Google Play Store als apps die middels een apk-bestand geïnstalleerd worden. Bij deze laatstgenoemde apps gaat het soms fout omdat Google hier geen controle over heeft aangezien de apps niet uit de Play Store gedownload worden en ontwikkelaars dus hun gang kunnen gaan. De informatie die de scanner vindt wordt vervolgens vergeleken met de informatie in de database van Google zelf en zodra een app als kwaadaardig geïdentificeerd wordt is het niet mogelijk deze te installeren.

De Android virusscanner ‘Verify Apps’ wordt middels een update automatisch aan de Google Play Services applicatie toegevoegd. Hier hoef je zelf niks voor te doen.

Lees meer over je Android tablet beveiligen tegen malware en andere bedreigingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.