Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google en Samsung introduceren binnenkort nieuwe Nexus 10

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2013, 10:51 CategorieAndroid

Google heeft gisteren in de VS de nieuwe Google Nexus 7 gepresenteerd en ook een relatief kleine update voor Android aangekondigd in de vorm van Android 4.3 Jelly Bean. Over de Nexus 10 van Samsung werd echter niet gesproken, niet op het podium althans.

Amir Efrati, journalist van de Wall Street Journal heeft naar eigen zeggen na afloop met Android topman Sundar Pichai gesproken over de samenwerking met Samsung. Volgens Efrati, die vaker een betrouwbare bron voor Android-nieuws geweest is, heeft Pichai aangegeven dat Google wederom met Samsung samenwerkt voor een nieuwe versie van de Nexus 10. Dit model kunnen we op korte termijn verwachten.

Wat we precies kunnen verwachten van de nieuwe Nexus 10 blijft onduidelijk maar wellicht dat Google dit model gebruikt om Android 5.0 Key Lime Pie in de herfst te introduceren. De verwachting is dat Android 5.0 een aantal grote verbeteringen/veranderingen met zich meebrengt.

Wat betreft de hardware van de nieuwe Nexus 10 lijkt het onwaarschijnlijk dat Samsung en Google nog hoger dan 2.560 bij 1.600 pixels gaan voor het display. De kans is wel groot dat Samsung’s eigen nieuwe Exynos 5420 Octa-processor met Mali-T628 gpu gebruikt wordt om het geheel aan te sturen. Dit moet vervolgens weer zorgen voor betere prestaties en een langere batterijduur.

Voorlopig moeten we het doen met een nieuwe Nexus 7 en als je reeds een Nexus 7 of Nexus 10 hebt dan kun je ergens in de komende dagen in ieder geval een update naar Android 4.3 Jelly Bean verwachten.

Via: Twitter, Androidandme

 • Delen:
Google Nexus 10
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Danny
  27 juli, 2013 om 7:49

  Komt de 10, dan ook naar Europa?

  • Martijn Chel
   27 juli, 2013 om 10:57

   Geen idee nog. Hangt af van de plannen van Google en Samsung.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.