Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google gaat mogelijk e-books verhuren in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2013, 12:02 CategorieAndroid

In vergelijking met onder meer de VS is het aantal diensten dat in Nederland via de Google Play Store aangeboden wordt nog vrij beperkt. Zo kunnen we in Nederland nog niet in de Play Store terecht voor het huren van films, het beluisteren van muziek en het downloaden van e-books. Mogelijk komt binnenkort deze laatste mogelijkheid wel naar Nederland.

Google Play Books in Nederland

Er gaan al maanden geruchten over de introductie van Google Play Books in Nederland en onlangs verschenen er documenten waaruit bleek dat Google ook Nederlandse uitgevers benaderde voor het digitaal uitgeven van boeken via de applicatie-bibliotheek van Android. Emerce heeft deze week ontdekt dat het echter waarschijnlijk niet alleen bij het kopen van boeken blijft.

Uit passages in het programmabeleid van Google voor uitgevers kunnen we namelijk opmaken dat de internetgigant mogelijk ook e-books gaat verhuren. Onderstaande quote geeft aan dat uitgevers een boek kunnen verhuren voor een bepaalde periode en hier een percentage van de catalogusprijs van het boek aan kunnen hangen.

“Voor boeken waarvoor u toestemming geeft dat ze worden verkocht voor verhuurperioden, geeft Google u momenteel de mogelijkheid een ‘verhuurprijs’ voor elke geautoriseerde verhuurperiode op te geven als percentage van de e-boekcatalogusprijs voor het boek.”

Wanneer de Google Play Books dienst ook in Nederland uitgerold wordt is nog niks bekend.

E-reader of tablet?

Lees meer over wat het beste apparaat is voor het lezen van digitale boeken; een e-reader of een tablet?

  • Delen:

Reacties

  1. Nathan
    08 juli, 2013 om 12:36

    Ik gok dat het gepaard gaat en gelijktijdig met het moment dat de Google Giftcards beschikbaar komen in NL.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.